В последно време все повече и повече трансджендър актьори влизат

...
В последно време все повече и повече трансджендър актьори влизат
Коментари Харесай

Трансджендър революция в киното! Тези звезди променят правилата на играта

В последно време от ден на ден и повече трансджендър артисти влизат във филми, като функциите им са повече от значими. Истината е, че актьорите, които играят тези облици, пишат история, тъй като те безусловно трансформират киното и сериалите, каквито ги познавахме до неотдавна. Ето и някои от имената, които вършат филмовата гражданска война:

Зайон Морено

Актрисата влезе в ролята на Луна в продължението на " Клюкарката " на HBO. Преди това се снима в сериал на Netflix, Control Z. Същевременно обаче от екипа на " Клюкарката " акцентират, че по никакъв метод не са желали линията за половата принадлежност на Луна да бъде основна. " Луна е Луна за феновете, това е ", разясниха там 

Виж още: Официално е! Рита Ора си хвана богат, хубав и по-голям от нея мъж, вижте кой е той 

Емджей Родригес

Наскоро тя завоюва номинация за премия " Еми " за ролята си в Pose, където изигра ролята на транссексуалната Бланка.

" Наистина имам вяра, че това е основен миг. Никога не е имало транс жена, която да е номинирана за водеща роля и усещам, че това ще даде подтик за изява на доста други хора - дали са транс мъже или транс дами, небинарни, LGBTQIA +, няма значение ", разяснява тя.

Виж още: Красиви и сполучливи: Най-известните близнаците, които се трансфораха в топ инфлуенсъри 

Елиът Пейдж

През 2020 година Пейдж разгласи, че е трансджендър. " И колкото повече съзнавам себе си, толкоз повече бленувам, толкоз повече ми се изпълва сърцето и желая още толкоз доста ", написа тогава той. Актьорът се обърна към всички транс хора, които се борят с обиди, неприятно отношение или принуждение всеки ден, като им сподели, че ги обича и ще направи всичко по силите си, с цел да живеят по-добре. 

Лаверн Кокс

Актрисата нашумя с ролята си в " Оранжевото е новото черно ". Тя там игра трансджендър съквартирантка в пандиза. Заради ролята си бе номинирана за 3 награди " Еми ". В изявленията тя е коментирала проблемите на Съединени американски щати в отношението към LGBTQ+ общността. Според нея става въпрос за стереотипизираното отношение към това каква би трябвало да бъде дамата. 

Виж още: Красавицата, която е родена мъж, а в този момент завоюва конкурс за хубост в САЩ 

Джейми Клейтън

Актрисата игра в сериала на Netflix, Sense 8. Тя там играе ролята на хакер, който развива способността да прониква в съзнанието на 8 индивида по целия свят. " Трансджендър актьорите в никакъв случай не стигат до кастинги за други функции с изключение на на трансджендър хора. Това е същински проблем. Дори не те позволяват в стаята. Призовавам ви - викайте на кастинги за не транс хора, транс хора ".

Изображение: Getty Images

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР