В последно време все по-често ставаме свидетели на надигащи се

...
В последно време все по-често ставаме свидетели на надигащи се
Коментари Харесай

Софийските социалисти с позиция срещу провеждането на Луковмарш

В последно време все по-често ставаме очевидци на надигащи се в Европа и по света прояви на назадничавост и ксенофобия. За страдание, България не остава настрана от сходни прояви. Нещо повече - при сформирането на ръководещата коалиция при започване на годината видяхме грозни прояви на политици, които демонстративно демонстрират фотоси с фашистки жестове и се гордеят с тях в профилите си в обществените мрежи. Така стартира позицията на Българска социалистическа партия - София и продължава:

А народен представител от ръководещата партия на Гражданите за европейско развиване на България (ГЕРБ) направи скандално изявление: " Да наречеш някого " фашист " е по-малка засегнатост, в сравнение с да го наречеш " болшевик ".

Историята демонстрира, че България и българските жители в никакъв случай не са проявявали толерантност и приемливост към сходни прояви на такава мракобесна идеология, каквато е " кафявата чума ". А още по-малко в храма на държавността - Народното събрание.

През първата половина на 2018 година България ще поеме европейското председателство. Това значи, че през този интервал страната ни ще бъде водач, който отстоява споделените полезности на Европейския съюз, измежду които са приемливост и заклеймяване на екстремизма, расизма, ксенофобията, антисемитизма и всички други форми на дискриминация.

На фона на всичко това за февруари 2018 година към този момент приготвят идващия церемониал на омразата Луковмарш. Проведен за първи път в София през 2003 година, той е проведен от крайнодесни групировки в памет на ген. Христо Луков. По времето на Втората международна война той е отпред на Съюза на българските национални легиони - пронацистка организация, която е и измежду най-яростните поддръжници на Закона за отбрана на нацията, влезнал в деяние през януари 1941 година

Антисемитизмът, в лицето на Луков и неговите правилни почитатели, е в цялостен контраст на светлия миг в българската история, когато България, провежда сполучлива акция и стопира депортацията на българските евреи в лагерите на гибелта. Същевременно режимът, поддържан от Луков, позволява депортацията на 11 343 евреи от териториите в Беломорска Тракия, Вардарска Македония и град Пирот, които намират гибелта си в лагера Треблинка.

Ние, софийските социалисти, сме уверени, че e голяма неточност страната ни да допусне провеждането на шествие с присъединяване на поддръжници на персона и идеология, която символизира най-мрачните моменти от европейската история на 20-ти век - времена, които в реалност сътвориха потребността от Обединена Европа като поръчител злополуката да не се повтори.

Ето за какво Градската организация на Българска социалистическа партия - София поддържа позицията на Организацията на евреите в България " Шалом " и апела й към държавните институции и общинските управляващи в столицата да положат нужните ефикасни старания за възпрепятстване на проектите за осъществяване на Луковмарш в столицата през февруари 2018 година.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР