В последно време се забелязва осезаем спад в цените на

...
В последно време се забелязва осезаем спад в цените на
Коментари Харесай

Интелигентно пазаруване: Как да спестите пари от храна на фона на променящите се пазарни тенденции


В последно време се вижда осезателен спад в цените на разнообразни хранителни артикули, с помощта на естествените пазарни процеси и намаляващата инфлация. Пазарните анализатори отдават тази наклонност на композиция от фактори. В тази публикация ще проучим по какъв начин можете да се възползвате оптимално от тази изменяща се пазарна динамичност, с цел да спестите пари от извършването на покупки на храна.

Съвети за икономисване на пари от извършване на покупки на храна

Планирайте храненето си: Преди да отидете на пазар, създайте проект за хранене за седмицата. Това ще ви помогне да купувате единствено това, от което се нуждаете, намалявайки питателните боклуци и преразхода.

Разпродажби и отстъпки в магазина: Следете за разпродажби, отстъпки и промоции в локалните магазини за хранителни артикули. Купуването на продукти на ликвидация може да докара до обилни спестявания.

Купувайте на едро: За нетрайни продукти или такива с дълъг период на валидност, помислете за закупуване на едро, с цел да се възползвате от по-ниските единични цени.

Сравнете цените: Не се колебайте да сравнявате цените сред другите магазини. Понякога еднакъв продукт може да бъде доста по-евтин в един магазин от различен. За задачата може да разглеждате на седмична база и да сравнявате най-хубавите предложения.

Използвайте купони и стратегии за преданост: Много магазини оферират купони и стратегии за преданост, които могат да дават спомагателни отстъпкиза вашите покупки.

Изберете генерични марки: генеричните артикули или продуктите с търговски марки постоянно са по-благоприятни за бюджета от имената на марките и качеството постоянно е сравнимо.

Намалете питателните боклуци: Внимавайте за и се пробвайте да изразходвате нетрайните артикули, преди да са се развалили. Правилното предпазване на храни също може да удължи периода на валидност на вашите хранителни артикули.

Гответе вкъщи: Храненето на открито или честото поръчване на храна за у дома може да бъде скъпо. Готвенето вкъщи ви разрешава да контролирате съставките и разноските.

Обмислете други възможности: Ако цените се повишават за избрани продукти, потърсете по-достъпни други възможности или заместители.

Проследявайте разноските си: Съхранявайте бюджет за извършването на покупки на хранителни артикули, с цел да сте сигурни, че оставате в границите на финансовите си ограничавания.

 istock istock
Разбиране на ценовите трендове

, че към този момент сме очевидци на стабилизиране на цените на пазара, като инфлацията пада малко над 10%. При питателните артикули месечната инфлация е едвам 0,1%. Всъщност за доста хранителни категории цените даже са отбелязали спад, изключително при млечните артикули с месечна инфлация от -0,6%, и при зеленчуците от -0,4%. Тази наклонност следва интервал на висока инфлация и ценови пикове в хранително-вкусовата индустрия.

Важно е обаче да се означи, че не всички хранителни артикули поевтиняват. Някои, като хляба, претърпяха покачвания на цените. Въпреки че може и да не се върнем към цените, които видяхме преди година, Ганев предвижда, че ще има най-малко прекъсване на по-нататъшното нарастване на цените и промяна към по-ниски цени, само че тази промяна може да варира за другите типове артикули.

С тези практични препоръки можете да се възползвате оптимално от актуалните пазарни условия, с цел да разширите бюджета си и да се насладите на обичаните си храни, без да разбиете банката. Като планирате авансово, като сте рационален покупател и вършиме осведомен избор, можете да спестите пари от разноските си за храна и отново да се насладите на вкусни ястия.

Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР