В последно време реших да млъкна. Наслушах се на простащини,

...
В последно време реших да млъкна. Наслушах се на простащини,
Коментари Харесай

Реших да млъкна... Не успях!

В последно време взех решение да млъкна. Наслушах се на простащини, на тъпотии, на идиотизми, отвратих се, от наглостта и гьонсуратлъка на едни нищовци, по-модерно е да кажа джендърчета... Исках да млъкна, тъй като желанието ми да покажа, че и аз мога, като тях, от ден на ден се усилваше... Защото трябваше да извадя простащината, която, несъмнено всеки от нас, къта някъде надълбоко в себе си и щеше да стане еднааа... Накрая спечелилите щяха да са те! Щяха да потвърдят, че са по-простаци от мен и щяха да тържествуват. А това аз не бих могла да понеса.

И въпреки всичко не устоях

Преди ден напълно инцидентно ми попадна и прочетох нещо, написано от някакво " нищо ", което, кой знае за какво, назовават " културолог "? Та това джендър - " нищо ", в устрема да се хареса /може би на себе си/на спонсорите, на благодетелите, които ще подмятат някой и различен грош, на някой " изтънчен " агитатор на мултикултурализма или бележит неолиберал от Европейски Съюз. Или може би на кръжеца идиоти, които се изживяват като носители на модерното и с цялото си претенциозно плиткоумие, с самоувереност ни размахват пръстчета, отричайки и най-хубавото, с което към момента можем да се гордеем пред света, а точно - творчеството на народа ни.
Та, безполовото джендър безличие се хвърлило да оплюва националната ни ария, музика и танц. И тъй като го прави - Търговско отделение - културоложчето, по този начин безпардонно и безочливо, изскочих от кожата на приличието, с която съм се наметнала и взех решение "...на кесара кесаревото... ", на тези, които се самообожествяват и си позволяват да громят памет, да трансформират история, да отхвърлят всичко, завещано от предците ни, да ни срамят, роболепно подвивайки крайник, пред непознатите тикви, в устрема си да ги впечатлят - никакви отстъпки!
Та, не е ли време да изхвърлим скрупулите си и по същия дебелашки метод, да изритаме човекоподобните там, където им е мястото... Там, където, те - умните и красиви дри*льовци, сграбчили куките, влачат и изхвърлят родители, предшественици, религия, обичаи, жанр и Родина и всичко свято, което към момента не са съумели да окрадат...На бунището!

Там на бунището им е мястото!

Ще призная, че не знам къде в България може да се откри първокласно сметище!? Непременно с европейски тип... (за да зачетем правата им).
За какво иде тирада? Извинете, простащината на културоложчето ме обсеби. По времето на комунизма, такива като тях наричахме " културтрегери ". Откакто се поджендъриха, станаха културо/под/лози/. Отплеснах се от тематиката.
То джендърчето не понасяло националната музика?! Не можела да го въодушеви? Ами, като е неспособно?
Дали това мърле, което откакто е културолог (бре, какъв брой префърцунено звучи?) си е направило труда, най-малко един път да отвори книгите на Димитър Маринов ( " Жива старост " ), да прочете писмото му до професор Шишманов? И отговора, несъмнено. А на Михаил Арнаудов? А на братя Миладинови, Пенчо Славейков и десетки други, събирали и запазили за бъдещето бисерите от огърлицата на националното ни творчество? Филип Кутев му отговорен?! Тодор Живков и комунистите измислили националните песни?! Боже, Боже!...
Това " нищо " и него сходните, най-малко един път заслушало ли се е в мъжкото пеене на банскалии? Нещо достигнало ли е до мозъчето му от признанието на ЮНЕСКО за пеенето на бистришките баби. Да е чуло за " Излял е Дельо бунтовник ", изпълнена от Валя Балканска, определена и включена през 1977г. (още по комунистическо време) в златната плоча на " Вояджър " (на американски галактически апарати) и изпратена в Космоса, като музикално обръщение от земята, на земната просвета до други светове?
Българска национална ария, бе идиотче такова! Народна!!! Изсипвам всички вероятни прилагателни и цинизми и тия, които зная и всички останали върху ви - безродственици, безподобни безсрамници...
Само преди седмица при Нели Андреева - солистка на НФА " Филип Кутев ", пристигнаха пет дами -  две от Германия, по една от Съединени американски щати и Канада и една от Сърбия. Дойдоха, с цел да учат български национални песни. Имах щастието да участвам, да се любувам, веселя и гордея... Особено, когато желаеха и облякоха достоверните носии. И направиха записи. И желаеха още веднъж да дойдат. Влюбени в нашия фолклор...
Тракийски, родопски, пирински, шопски, северняшки, добруджански, странджански, македонски песни... Какво благосъстояние, какво многообразие, каква хубост!
 
Ах, това било локално равнище?!

Отдалечавало ни от културата на света?! Гениално е, пуяци, такива... Без опрощение! Гениален е народът ни! А за вас, познайте кой е написал - " Пази Боже сляпо да прогледне. "
За танците няма да приказвам, очевидно нашите джендър-интелектуалци и културолози, чиито лиги текат по прайдове и мил шоута, не са дорасли, пък и за омекналите им мозъци и телеса, са прекомерно уморителни... Като усещане и като осъществяване.
Ах дааа, хората, изключително " Дунавското " им се виждат елементарни, тъй като били обичани на бай Тошо?! И се играели на Нова година?! А пък Борис Христов, пеел с съветски акцент " На многая лета "?! Нямам думи, тъй като, колкото и огромен тъпанар да желая да бъда, не съумявам да ги настигна.
Едно друго " нищо " скоро се изцепи по същия метод и без да се тормози съобщи, че желае различен химн, тъй като този бил на комунистите и не го вдъхновявал?! Друго си било украинският?! Друго си е, споделям аз, мил шоуто, където от безполовите, епилирани и татуирани, човекоподобни гологъзи тулупи, се носи миризма на пудра, червило и блудкав парфюми...  
Платените гейове, желаех да кажа почитатели, с опрощение, не желали монументи, заканват се да ги разрушават?! И някакви " борци " (не, не спортисти) ни се заканват с бухалки, че или ще стане тяхното или ще ни постановат? И признака на София не харесват - да се унищожи!
И името на Храма " Александър Невски " и на болничното заведение " Пирогов " и на всичко, което има нещо общо с съветско, българско и ненатовско, непрекъснато храчат, блъскайки се в конкуренцията да не останат незабелязани.

Колко джендър изтънчено!

Многословно, накъсано, завалено, безпардонно, даже пошло... Доволна съм от себе си! Извинете ме, нали и ние имаме права? Нали, откакто се дава естрада на простаците и на нас би трябвало, стига да се опростачим. А ние можем!
Накрая за всички безполови, безсрамни, нагли и тъпи извратеняци, изживяващи се, като афектирани, ощетени и погнусени от делото, живота и творчеството на своите родители и прадеди, гушнали клишетата " западна цивилизация " и " евроатлантически полезности ", ще опиша един анекдот. От времето на комунизма: Двама сноби пийват на една маса и понякога, мързеливо разменят по някоя дума. След дълготрайно безмълвие единият споделя: " Пич, скучно ми е... Толкова ми е скучно, че желая да се кача на масата и да се из..ра. " Другият, прозявайки се му дава отговор: " Недей, пич, няма да те схванат ".
Всякаква аналогия, с който и да е, е инцидентна! Освен, в случай че не се разпознае и не разгласи, кой и какъв брой му заплаща, с цел да кепази майка, татко, жанр, Родина... или го прави за едното потупване по рамото?

Facebook
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР