В последно време по ред причини се опитвам да бъда

...
В последно време по ред причини се опитвам да бъда
Коментари Харесай

Адвокат Екимджиев: Доктрината на Путин беше проведена в две решения на Конституционния съд

" В последно време по ред аргументи се пробвам да бъда оптимално въздържан, когато квалифицирам работата на българските съдилища, макар че тъкмо през последната седмица доста съдии от Върховен касационен съд направиха вероятното, с цел да поддържат една оценка, която направих във вашето предаване, че те не познават задоволително добре Конституцията и в това тълкователно решение от 20 февруари безусловно 28 съдии от гражданската гилдия на Върховен касационен съд дерогираха член 5, алинея 4 от Конституцията. И с цел да приказвам на по-разбираем език в Конституцията е записано, че интернационалните контракти, в частност и Европейската спогодба за правата на индивида, се ползват директно, техните правила са самоизпълняеми и имат юридически приоритет пред противоречащото ни вътрешно право. "

Това съобщи юрист Екимджиев в предаването " ЕвроДикоФ " на телевизия " Евроком ". По думите на юриста в решението на съда е било написано, че не постоянно конвенцията има приоритет пред вътрешното ни право. Това решение е довело до крайната оценка на юрист Екимджиев, който дефинира решението на съда като " най-тежкия юридически и етически разгром над европейските ни полезности ".

" Поводът за оценката ми е едно дело, което е формирано по отношение на дефиницията на понятието пол в Конституцията и по-конкретно с това дали хората, при изработката на които Бог не е бил задоволително безапелационен при определянето на техния пол, имат право да приведат в сходство това, което усещат в главата си с тялото си, тъй като множеството от тях имат такава трагична колебливост сред пола във физическото им тяло и пола в мозъка им. И по тази причина в естествените страни се дава опция на хората с подобен проблем да предпочетат с кой пол да се обозначат в общественото пространство, в персоналните си и обществени контакти ", посочи юрист Екимджиев.

По думите на юриста " в несъгласие с европейски правни стандарти и в цялостно сходство с доктрината на Путин и Дугин за това, че такива измислици " джендърски " са неприемливи, тази теория беше извършена първо в две решения на Конституционния съд, а по-късно и в претекстовете на решение на Върховен касационен съд ".

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР