В последно време не сме чували друго, освен критики, по

...
В последно време не сме чували друго, освен критики, по
Коментари Харесай

Паралелният свят, който Зукърбърг иска да създаде

В последно време не сме чували друго, с изключение на рецензии, по адрес на Фейсбук и нейния създател Марк Зуърбърг . Това обаче не го стопира да мечтае самоуверено и да разгласява огромните си проекти за близкото бъдеще.
 Фейсбук, Marketplace и по какъв начин там се продават предпазени територии от Aмазонската джунгла
Да си купиш парче от Амазонската джунгла във Фейсбук

Ще спре ли това закононарушение

От обществената мрежа оповестиха, че възнамеряват да наемат 10 хиляди чиновници в Европа, които да подкрепят създаването на така наречен метавселена . Това е успореден онлайн свят, в който потребителите могат да работят, учат и играят в напълно виртуална среда, най-често употребявайки VR очила.

" Метавселената има капацитета да помогне за отключване на достъпа до нови креативен, обществени и стопански благоприятни условия. И европейците ще я оформят още през цялото време ", се споделя в формалното известие на компанията.
 Снимка 524105

Кадрите, които компанията на Зукърбърг ще търси и наеме в идващите пет години, ще са най-вече " високо профилирани инженери ". А инвестицията точно на европейския пазар не е инцидентна - достъп до доста консуматори, класни университети и добре готови фрагменти.

От Фейсбук са безапелационни, че основаването на метавселената, което явно е техен приоритет в идващите години, няма да стане " за една нощ ", като обещанието е да си сътрудничат с разнообразни компании по пътя към огромната цел, предава BBC.

Реалистичната прогноза на компанията е построяването на метавселената да отнеме сред 10 и 15 години . А първата инвестиция в размер на 50 милиона $ в организации с нестопанска цел към този момент е направена.
 Pornhub, сривът на Фейсбук и Instagram и по какъв начин порно уеб сайтът завоюва от него
Как Pornhub завоюва от срутва на Фейсбук

В последна сметка очевидно всичко опира до порното

Грандиозните проекти на Зукърбърг и компанията му идват на фона на още веднъж надигащите се рецензии към обществената мрежа и предложенията за ограничение на активността й. Вместо това обаче, Фейсбук цели тъкмо противоположното. А времето ще покаже дали сметките им ще излязат криви.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР