В последно време много експерти и стилисти все повече съветват

...
В последно време много експерти и стилисти все повече съветват
Коментари Харесай

Covoshing - измиване на косата без шампоан, какво мислят експертите за това

В последно време доста специалисти и стилисти от ден на ден поучават дамите да се откажат от миенето на косата с шампоан и да опитват с ковошинг. Като начало, този способ би трябвало да се изследва доста в детайли и да се разпознават всички негови преимущества и вероятни дефекти.
Някои специалисти настойчиво предлагат всекидневно миене на косата и постоянно потребление на подхранващи масла и други възстановяващи артикули за косата. Съществува и втора позиция, някои считат, че е доста значимо и вярно да научите косата си рядко са се мие и да употребявате минимално количество подхранващи артикули.
Covashing е много нов и доста известен способ за измиване на косата, който стилистите и бюти блогърите започнаха да предлагат. В процеса на измиване не би трябвало да употребявате шампоан, а единствено еликсир за коса. Шампоанът да се употребява не повече от 2-3 пъти месечно.

 Маската, която ще заздрави косата ви, с цел да не се постанова да я подстригвате Маската, която ще заздрави косата ви, с цел да не се постанова да я подстригвате
Сухите краища на косата са нещо, с което всички сме се сблъсквали най-малко един път в живота си. И до момента в който мнозина настояват, че най-хубавият нач...
Първоначално това беше салонен способ за грижа за косата, само че откакто блогърите и други медии започнаха да приказват за това, той мигрира към домашните грижи. Стилистите приказват за главните му правила и предлагат да не се нарушава технологията. Няколко козметични марки към този момент започнаха да създават специфични артикули за коучинг. Стилистите споделят, че този способ е съвършен за всички, които всеки ден стилизират косата си. Този способ на измиване е доста щадящ, защото косата по този начин или другояче непрекъснато страда от отрицателното влияние на факторите от околната среда.
Повечето шампоани съдържат сулфати, които са обозначени със съкращенията SLS, ALS, SLES. Някои от тях са по-агресивни към скалпа, до момента в който други имат по-малко отрицателни резултати. Разбира се, има вид и без сулфати, само че има и други нездравословни съставни елементи, които просто не могат да бъдат изцяло отстранени.
Covoshing е чудесна опция за хората с повредена, боядисана и пореста коса, които изискват най-нежната грижа. След такова измиване косъмчетата стават гладки, меки и сухотата изчезва изцяло.
Има и друго преимущество на този способ - той спомага за възстановяване на кръвообращението на скалпа. В процеса на измиване не просто нанасяйте еликсир върху главата си, само че и масажирайте, това елементарно ще почисти корените на косата от насъбраната нечистотия. В резултат на това, вие елементарно ще измиете косата си и в допълнение ще спестите от артикули за грижа, тъй като няма потребност да употребявате шампоан.

 Грижа за косата преди лягане: 4 трика, които работят съвършено Грижа за косата преди лягане: 4 трика, които работят съвършено
Процедурите за грижа за косата имат свои особености. Ако желаете да подобрите положението на косата си, е целесъобразно да следвате тез...
Експертите споделят, че не би трябвало да залитате по стилния способ, тъй като той има освен преимущества, само че и някои дефекти. Първо - времето, което ще отнеме процедурата, ще е доста повече от една минута. Първо би трябвало да извършите самомасаж, а по-късно да оставите балсама върху скалпа още 5 минути. Необходимо е също по този начин продуктът да се измие доста деликатно, защото в случай че частиците му останат по кожата, ще провокира сърбеж, а косата ще остане неугледна.
Също по този начин, би трябвало да се има поради, че балсамът е артикул за грижа, той би трябвало да защищава краищата на косата, да ги затваря . След като го употребявате за измиване, скалпът стартира да се омазнява още по-бързо. Не си коства да приказваме за обилни някакви икономии. Няма да купувате шампоан, само че ще ви би трябвало доста повече еликсир.

Говорейки за covoshing, някои девойки споделят, че употребяват освен еликсир, само че и маски и други артикули. Това не трябва да се позволява. Ако желаете да получите действителни резултати от този способ, използвайте единствено еликсир със запечатващи свойства. Той ще работи единствено външно и няма да проникне в структурата на косата.
Covoshing е съвременна процедура грижа за косата, само че не би трябвало незабавно да преминавате изцяло към него или изцяло да го изоставите. С вярното потребление на верния артикул, като се вземат поради преимуществата и минусите на процедурата, няма да останете разочаровани от избора си.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР