В последно време ми се струва, че българската администрация много

...
В последно време ми се струва, че българската администрация много
Коментари Харесай

Борислав Сарафов за акцията в Белоградчик: Става въпрос за тежки злоупотреби

„ В последно време ми се коства, че българската администрация доста постоянно работи на правилото на Хелоуин - лакомство или беля. Ако не се даде лакомство, ще се направи беля. “ Това съобщи пред публицисти заместител основния прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов в Белоградчик, където сега тече акция против корупцията. По думите му, кметът на града Борис Николов се проверява за „ тежки злоупотреби “. 
От 8 часа тази заран в постройката на община Белоградчик има полиция и чиновници на Комисията за противопоставяне на корупция и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ).



В кметството се позволяват единствено чиновници. Претърсват се кабинетът и домът на кмета, както и частни търговски сдружения, които имат контракти с общината за сметоизвозване и снегопочистване, изясни още Сарафов. По думите му, злоупотребите са в полза на частно комерсиално сдружение и са довели до „ заробване “ на общината.
„ За 2 години и половина частен правосъден реализатор е продал 33 общински парцела на стойност 1 600 000 лева, с цел да бъде овъзмездено това частно сдружение “, сподели Сарафов. Точният размер на нанесената на общината вреда ще стане явен след експертизи. В края на деня пък ще стане ясно дали ще има повдигнати обвинявания, уточни още Сарафов.
Кметът на Белоградчик Борис Николов към момента не е задържан. Попитан защо е бил разпитван, Николов отговори: " за остарели истории, за взаимоотношения с „ Еко-Титан “ и други неща ". 
" Очаквам всичко да завърши както е приключвало и до момента. Една шумотевица, едни голословни обвинявания, само че няма отговорност, за жалост. В страната всеки може да си упреква за каквото си желае. Ако имаше отговорност за погрешни сигнали, щеше да бъде по-друго. 30-40 индивида от Жандармерията през целия ден ще висят тук и най-после ще излезе нищо, запомнете ми думите ", съобщи кметът.
Попитан от публицисти дали се усеща отговорен за нещо, кметът беше безапелационен: " Абсолютно не и го потвърждавам към този момент години наред. Аз знам какво съм правил. Това ми е 4 мандат. Ако имах нарушавания и злоупотреби, от дълго време да съм спретнат ". 
Борис Николов има зад тила си три цялостни мандата като кмет на общината и един повърхностен. Преди месец 13 общински съветници, дружно с ръководителя на Общинския съвет на Белоградчик Боян Минков, в декларация му желаеха оставката, мотивирайки се с негови непрозрачни дейности в ръководството на общината и спор на ползи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР