В последно време кръчмите съвсем я удариха през просото и

...
В последно време кръчмите съвсем я удариха през просото и
Коментари Харесай

Ресторантьори преминаха всякакви граници

В последно време кръчмите напълно я удариха през пръсти и всеобщо пробутват остаряла и некачествена храна на клиентите или удрят в грамажа. Тарикатските номера започнаха след коронавирус пандемията, а сега не престават с цялостна мощ, оплакват се възмутени клиенти от цялата страна.

 

Дори скъпите заведения за хранене, които сякаш държат на реномето си, в последно време си разрешават да сервират останки от предходен ден и очевидно остаряла храна. Масово се понижават и порциите. Най-много се понижава грамажът на салатите и гарнитурите към главните ястия. Салатите, сервирани в множеството заведения са на половина на наличието предлагано преди, споделят постоянни клиенти, които виждат ясно разликата в чиниите.

 

Препълнените купички със зарзават и добавки от сирене, кашкавал, пармезан и прошуто към този момент не са на мода. Особено по-скъпите добавки от време на време съвсем липсват в порцията. Ако си поръчате „ Овчарска салата ” да вземем за пример, не разчитайте да видите нещо друго с изключение на краставици и домати. Шунката, гъбите и яйцето ще са или няколко дребни късчета, или напълно липсват.

„ Все едно е дали ще поръчаш „ Шопска ” или „ Овчарска ”, салатата на процедура е една и съща ”, ядосват се клиентите.

Най-неприятната изненада за хората е обаче с главните ястия с месо. Мнозина се оплакват, че в скъпи заведения получават остаряла мръвка, даже с противен мирис, и то за блюда на цени сред 25 и 30 лв.. За да задушат неприятната миризма на остаряло месо, готвачите блъскат подправки „ на кило " и по този начин месото става съвсем невероятно за ястие, оплакват се клиенти, разочаровани от номерата на скъпи софийски кръчми.

 

Ако пък поръчвате скара с гарнитура няма да намерите към този момент изобилна добавка от картофки или лютеница – в чинията с кебапчетата ви ще се мъдрят няколко дребни компирчета и лъжица доматено пюре, описват клиентите.

 

Десертите също са в нищожен грамаж съвсем на всички места – парчето торта към този момент се предлага съвсем транспарантно и по сладкарници, и по заведения за хранене, макар че коства 7-8 лв., а крем-карамелът и „ Брюле “, са съвсем на дъното на купичката. Оплаквания валят и от грамажа на питиетата – сервират се огромни водки или ракии с „ отсечен “ грамаж, а виното в чашата е под половината.

 

Ясно е, че кръчмарите пестят от артикули и се стремят да ударят облага от каквото може и не желаят да изхвърлят храна, само че се оляха с номерата – все едно се върнахме в соца, ядосват се разочаровани клиенти.

 

Хората са безапелационни, че заведения, които се пробват да печелят на гърба на хората, като ги лъжат брутално и им ползват кръчмарски номера, в последна сметка ще изгубят непрекъснатите си клиенти и отново няма да печелят добре. „ Ако искаш да привлечеш и задържиш клиента, би трябвало да предлагаш вкусна и качествена храна и да не ги удряш в порцията, като че ли сме в предишния век. Още повече че грамажът най-често е маркиран в менюто ”, безапелационни са всички гости.

Инфо: Уикенд

Тагове: кръчми кръчмари прецакване клиенти номера ресторанти порции гарнитура салати
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР