В последно време евтината козметика завладява целия свят. И въпреки

...
В последно време евтината козметика завладява целия свят. И въпреки
Коментари Харесай

Опасно ли е да се гримирате с продукти от магазин за един лев?

В последно време евтината козметика превзема целия свят. И макар че произходът ѝ е неразбираем, това не стопира потребителите да купуват.

В Интернет, в китайските магазини и уеб сайтове непрекъснато виждаме да се предлага козметика, която имитира артикули на най-популярните в света марки. Нашумяла напоследък е сбирката грим на Кайли Дженър, която бива имитирана от голям брой китайски производители. Проблемът е, че колкото и да наподобява на истинската козметика, китайският " препис " съдържа в себе си съставки като олово, живак, лепило и какво ли още не. Тази ектремна комбинция от токсини може да аргументи химически изгаряния и редица рискови болести.

И все пак тази козметика е заляла даже и магазините за един лев. И въпреки че множеството консуматори са наясно какво им се предлага, те купуват тези подправени артикули, тъй като не могат да си разрешат истинските. Но коства ли си риска да се заблуждаваме, че имаме нещо, което в действителност е доста надалеч от качествения оригинал.

И даже резултатът (пигментираност, устойчивост) на тези артикули да ви удовлетвори, знайте, че това се дължи точно на посочените нагоре рискови съставки. И това, че едно червило е наситено и трайно, въобще не значи, че то е качествено.

И въпреки всичко, в случай че сте решили да пазарувате от сходни магазини, ще ви посъветваме следното:

Избягвайте продуктите, които целеустремено имитират скъпи марки за грим. Тяхното произвеждане и разпространяване е напълно за облага и желае да ви заблуди, за сметка на здравето ви, за жалост. Те съдържат рискови за здравето, токсични и канцерогенни съставки, които не би трябвало да се съдържат в козметиката.

Ако въпреки всичко желаете да изпробвате козметика от толкоз невисок клас, гледайте най-малко да е на лична марка, а не на имитираща. В този случай не би трябвало съставът да е толкоз проблематичен.

Най-добрият вид обаче е да отскочите до близката дрогерия и да закупите артикули на налични цени от там. Продуктите там са с явен генезис и ясно упоменато наличие и сигурно измежду тях не са оловото и живака.

И не забравяйте, че щом една козметика е прекомерно евтина, значи има някаква причина за това.

Ето с какви усещания остава българската бюти влогърка Антоанет Попова, която гримира лицето си напълно с артикули, закупени от магазин за лев.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР