В последно време Джеф Безос стана обект на сериозна критика

...
В последно време Джеф Безос стана обект на сериозна критика
Коментари Харесай

Как Безос ще спасява климата

В последно време Джеф Безос стана обект на сериозна рецензия заради обстоятелството, че компанията му за онлайн търговия Amazon бе оповестена за сериозен замърсител на въздуха поради нездравословните излъчвания, които се отделят при доставката на поръчките.

За да смекчи натиска върху бизнеса си, милиардерът предприе редица ограничения - от потреблението на транспортни средства на ток, до доставки с дронове и смяна на опаковките на стоките.

Това се оказа незадоволително, тъй като както международните водачи, по този начин и елементарните хора, разчитат на първо място на хората с огромно въздействие и доста пари , с цел да се случи по този начин нужната смяна в грижата за климата.

През февруари тази година Безос разгласи основаването на Bezos Earth Fund, за който ще даде 10 милиарда $ - не повече от 7% от общото чисто положение на милиардера. А тази седмица стана ясно и по какъв начин ще бъдат разпределени парите.

В обява в обществените мрежи притежателят на Amazon съобщи, че е прекарал последните месеци в изследване на разграничи организации и " групи от невероятни умни хора ", които са се посветили на климатичните промени и спасяването на планетата. Той е останал въодушевен от тяхната активност и желае да я подкрепи финансово.

Затова и финалното му решение е да подкрепи общо 16 организации, които са показали своите новаторски и амбициозни решения . За учени, деятели и НПО-та ще отидат 791 милиона $ - първата част от общо 10-те милиарда, отделени от Безос за битка с климатичните промени. Все още не е ясно по какъв начин тъкмо ще бъдат разпределени сумите и за какви тъкмо планове ще отидат.
 Джеф Безос, Bezos Earth Fund, климатичните промени и защо ще похарчи 10 милиарда $
За какво Безос ще похарчи 10 милиарда $

За положителното на всички

Междувременно обособеният фонд на Amazon, който е на стойност 2 милиарда $, също не стопира своята активност за обезпечаване на от ден на ден електрически транспортни средства, с които да се понижи количеството нездравословни въглеродни излъчвания, предава The Verge.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР