В последно време дизайнът на новите BMW-та е едно от

...
В последно време дизайнът на новите BMW-та е едно от
Коментари Харесай

Ето кои са най-красивите BMW-та според бивш дизайнер на марката

В последно време дизайнът на новите BMW-та е едно от най-коментираните неща около тях и даже взима превес над техническите характерности и държанието на баварските машини. Един от някогашните дизайнери на марката, Франк Стивънсън, споделя кои са трите обичани негови модела от позиция на външен тип и дизайнерски решения.

На първо място в неговия лист се подрежда класическото BMW M1, още познато като първата М Performance кола. Суперавтомобила със средноразположен мотор е дело на именития Джорджето Джуджаро, който е виновен за много красиви модели през 80-те и 90-те години на предишния век.
 Ето кои са най-красивите BMW-та съгласно някогашен дизайнер на марката

Следващото купе в листата на Стивънсън е BMW E9. Моделът се появява в края на 60-те години на предишния век, като виновен за дизайна му е Вилхелм Хофмайстер. Именно с този модел се ражда и по този начин наречената извивка на Хофмайстер, която може да се откри при по-голямата част от моделите на марката.
Снимка: Shutterstock  Ето кои са най-красивите BMW-та съгласно някогашен дизайнер на марката

Последния автомобил в листата също е типичен и много необичаен. Моделът 507 Roadster се създава от средата до края на 50-те години, като неговият основен дизайнер е Албрехт декор Гьорц. Поради късия интервал на произвеждане и дребното продадени бройки, моделът е един от най-редките и мечтаните в днешни дни.
 Ето кои са най-красивите BMW-та съгласно някогашен дизайнер на марката

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР