В последно време често ставаме свидетели на дадени играчи, които

...
В последно време често ставаме свидетели на дадени играчи, които
Коментари Харесай

Не исках да го разплача, а накрая загубих: Спомените на Пат Кеш за 14-годишния Надал

В последно време постоянно ставаме очевидци на дадени играчи, които осъществят своя капацитет относително късно, както да вземем за пример 29-годишната китайка Лин Жу, която през вчерашния ден завоюва дебютната си WTA купа. При Рафаел Надал обаче овреме се е знаело, че приказваме за играч с голям капацитет и тъкмо поради това Рафа съвсем няма изяви в юношеския тенис. Испанецът печели първата си победа в ATP Тура още на 15 години, а и до през днешния ден е последният младеж съумял да завоюва купа от Големия шлем. 

Самият Пат Кеш пък споделя, че се е сблъсъкал инцидентно с капацитета на манакореца, когато Надал е бил единствено на 14 години и незабавно е схванал, че си има работа с бъдеща звезда. Бившият първенец от Уимбълдън се озовава в родния град на 22-кратния притежател на " мейджър " титли, с цел да изиграе показателен мач с Борис Бекер, но вместо това е заставен от събитията да премери сили с Матадора, а историята на австралиеца е повече от любопитна:

" Преди доста години трябваше да изиграем показателен мач с Борис Бекер в Майорка, само че той се отхвърли към половин час преди началото на събитието. Тогава уредниците ми споделиха, че ще би трябвало да се изправя против 14-годишно локално хлапе. Това ме накара напълно да трансформира настройката си за мача и бях решил да отпусна няколко гейма на момчето, с цел да не го разплача на корта.

Оказа се, че въобще не съм квалифициран за предизвикването, тъй като младокът играеше с необикновен интензитет и още тогава придаваше необикновен топспин на топката. Разбира се, то ударите му надалеч не бяха толкоз мощни и не е нещо, с което не можех да се оправя, единствено че бях прекомерно провиснал и публиката го поддържаше по всевъзможни способи.

Всичко това докара до извоюван първи сет от негова страна, а аз си споделих по какъв начин мигновено би трябвало да спра да се върша на толкоз милосърден и да заиграя на най-много, тъй като дребният е подготвен да ме победи, в случай че му дам опция.

 

Започнах да излизам постоянно на мрежата и усилих мощта в отиграванията си. Тогава бях на 38 години, тъй че към момента можех да блъскам доста крепко топката и завоювах с лекост втората част.

Повечето хлапета биха се разпаднали при сходен поврат на събитията, само че той не се тормози в нито един миг и ме победи в решителния супер тайбрек.

Впоследствие споделих на уредниците, че в никакъв случай не съм виждал толкоз добър 14-годишен тенисист и желаех да узная неговото име, а вие евентуално към този момент се досещате за края на тази история, тъй като аз в действителност се бях изправил против Рафаел Надал " - спомня си Кеш.

Източник: TennisUpToDate 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР