В последно време ChatGPT, платформа, базирана на изкуствен интелект (ИИ),

...
В последно време ChatGPT, платформа, базирана на изкуствен интелект (ИИ),
Коментари Харесай

Кой е “Свещеният граал на инвестирането” според Рей Далио?

В последно време ChatGPT, платформа, основана на изкуствен интелект (ИИ), която също дава препоръки и отзиви за търговия и капиталови артикули, притегли вниманието на финансовия бранш.

Известният вложител Рей Далио разкри , че чатботът ChatGPT е помолил интернет консуматор да попита хедж фонд мениджъра за най-важния урок, който е научил за вложението.

И какъв е отговорът на Далио? Той предупредждава да не се разчита на един актив, защото това постоянно води до обилни загуби.

Той акцентира смисъла на диверсификацията, която съгласно него е. Инвестирането в 10 до 15 некорелирани актива може да понижи риска с 80%, без да се жертва възвръщаемостта, което разрешава сполучливо съответствие сред възвръщаемост и риск.

Въпреки че е огромен последовател на диверсификацията, портфейлът на Далио съдържа известно количество Биткойн , въпреки първичния му песимизъм.

Той предизвиква вложителите да влагат знанията си и да диверсифицират надлежно. Въпреки това той остава внимателен във връзка с устойчивостта на активите, базирайки се на опцията за репресии от страна на държавното управление.


 


Успехът на Далио като вложител е добре прочут, защото той основа Bridgewater Associates, един от най-големите хедж фондове в света. Неговата капиталова философия акцентира смисъла на разбирането и ръководството на риска, а прозренията му са доста търсени във финансовия свят.

Въпреки че опциите на ChatGPT са впечатляващи, значимо е да се означи, че платформите, основани на изкуствен интелект, не са сурогат на човешката експертиза.

Те могат да дават скъпи отзиви и препоръки, само че в последна сметка вложителите би трябвало да вземат лични решения въз основа на своите цели, приемливост към риска и познания.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР