В последно време Бравърман се озова в центъра на няколко

...
В последно време Бравърман се озова в центъра на няколко
Коментари Харесай

Рокади в кабинета на Сунак, уволни вътрешната си министърка, Дейвид Камерън поема Форин офис


В последно време Бравърман се озова в центъра на няколко полемики. Тя упрекна английската полиция, че е показала прекомерна благосклонност към пропалестински стачкуващи.

Под обстрел от опозиционни депутати и членове на неговата лична ръководеща Консервативна партия за премахване на Брейвърман, Сунак се опълчи на вътрешния си министър, като я помоли " да напусне държавното управление ", което тя одобри.

В малко изказване след уволнението си Брейвърман съобщи, че " да служи като министър на вътрешните работи е било най-голямата привилегия в живота й " и че " когато му пристигна времето ще каже повече ".

След уволнението на Даунинг стрийт дойде външният министър Джеймс Клевърли, който бе доказан за правоприемник на Сюела Брейвърман на поста. След него влезе и някогашният министър председател Дейвид Камерън, който стана външен министър. През 2010 година Камерън стана най-младият човек, заемал поста министър-председател от 1812 година Той беше на поста 6 години и е запомнен най-много като индивидът, който организира референдума за Брекзит - той поддържа акцията за оставане и подаде оставка, когато Брекзит съумя. Като министър-председател той управлява съдружно държавно управление, работейки с либерал-демократите до 2015 година, преди да завоюва общо болшинство на изборите през същата година, напомня Би Би Си.

Брейвърман ставаше все по-крайна в политиките за битка с незаконната имиграция и рецензиите към институции в страната, в това число полицията. Миналата седмица тя упрекна в публикация за консервативния в. " Таймс " управлението на полицията в Лондон, че е разрешило всеобщ пропалестински митинг. Това бе възприето като офанзива против фундаменталния принцип на органите на реда, че би трябвало да остават безпартийни и политически безпристрастни - мотив, съгласно който опозиционните лейбъристи нагнетиха напрежението на пропалестинска проява в събота.

В митинга, минал спокойно, се включиха към 300 хиляди души, само че имаше конфликти с групи от крайната националистическа и расистка десница, приключили с арести на близо 140 души. Медии в страната упрекнаха Брейвърман, че с рецензиите си в действителност е подстрекавала тези среди да стартират улично принуждение.

Най-спорната ѝ самодейност остава проектът незаконни имигранти да бъдат изпращани в Руанда в Африка, до момента в който се преглежда статутът им. Събдата на този проект се взема решение тази седмица в съда и съгласно източници на Би Би Си в държавното управление считат, че възможностите им са сред 60:40 и 70:30 % да изгубят.

Очаква се английският министър председател Риши Сунак възнамерява да даде на полицията повече пълномощия след насилието през уикенда, за което някои упрекват вътрешният министър Сюела Бравърман, съобщи ДПА.

Според някои вестници Сунак се стреми да затегне законите, с цел да улесни възбраната на шествията и преследването на тези, които възхваляват тероризма. По всичко проличава, че той ще упорства пред началника на лондонската полиция сър Марк Роули да избегне повтаряне на грозните подиуми от събота.

Сунак съобщи, че както крайнодесните " бандити ", по този начин и " тези, които пеят антисемитски песни и носят плакати и облекла, подкрепящи " Хамас ", би трябвало да бъдат изправени пред цялостната мощ на закона.

Междувременно самата Бравърман насочи нови апели за преустановяване на пропалестинските митинги, като предизвести, че улиците на Лондон са " нечисти от ненавист, принуждение и антисемитизъм " и се възмути от " болните " викания и плакати по време на съботното шествие. В изявлението й в неделя не се загатва за извънредно десните контрапротестиращи, които е упреквана, че предизвиква с изявленията си за пропалестински " тълпи " и за пристрастността на полицията, която е разрешила провеждането на шествието.

Сунак ще призове полицията да арестува неотложно протестиращите, които са видяни да употребяват антисемитски лозунги, заяви " Таймс ", откакто сподели фотоси на участници в шествието, носещи ленти за глава, сходни на употребяваните от " Хамас ", както и плакати с лозунга " От реката до морето Палестина ще бъде свободна ".

Според в. " Сън " новите ограничения може да включват и стягане на законите за фойерверките, димните бомби и сигналните ракети, както и приемането на нови правила, които да забранят на протестиращите да се катерят по скулптури.

Вероятно ще бъдат понижени и условията, при съществуването на които полицията може да забрани манифестации заради съображения за сигурност, отбелязва ДПА.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР