В последния възможен срок и дни преди края на предизборната

...
В последния възможен срок и дни преди края на предизборната
Коментари Харесай

Държавната администрация на Радев във Варна изпълнила политическа поръчка на ПП/ДБ

В последния вероятен период и дни преди края на предизборната акция, регионалният шеф на Варна, назначен от президента Радев, връща в съда част от бюджета на града за предходната година. Това се случи под партийния контрол на ПП-ДБ и на процедура е прелестно подаване на топката към „ Промяната “, написа локалният уебсайт „ Варна Новини “.

„ Областна администрация и Министерство на туризма 2 години покровителстват противозаконните обекти на Златни пясъци и връщат приходна част от бюджета за 2022 година “, изясни кметът на града Иван Портних на брифинг, по отношение на оповестената през вчерашния ден „ Позиция на Марио Смърков, регионален шеф на област с административен център Варна във връзка Решение № 310/10.03.2023г. на Административен съд Варна “, в наличието на някогашния регионален шеф от „ Промяната “ и неговият заместител от Демократична България.

Иван Портних добави още, че по този метод „ всички дружно (ПП-ДБ в симбиоза с държавната администрация във Варна, назначена от Румен Радев) вкарват бюджета на града в задънена улица, защитавайки не ползите на варненци, а на „ неизвестно “ кой! “

Портних напомни, че президентът Радев назова „ Промяната “ шарлатани и добави, че в тази ситуация може да приказваме за „ Шарлатани, търсещи шарани, само че няма да им се получи – в морето шарани няма! Цената на шарлатанията обаче ще я плащаме всички дружно. “

По тематиката за законността на решението на регионалният шеф отношение взе ръководителят на Общински съвет Варна, юристът Тодор Балабанов.

„ Има решение на Върховен административен съд, което ясно и тъкмо, с стоманени претекстове споделя, че решението на Общински съвет Варна за бюджета за 2022 година е взето при съблюдаване на всички процесуални правила, както и при всички условия на настоящото в Р България законодателство “, разяснява той.

Според Балабанов претекстовете на Смърков са напълно политически, като сподели, че в жалбата няма нито един юридически мотив, а цитати от тълковния речник и философствания, които няма по какъв начин да оборят решението на Върховен административен съд.

Председателят на Общински съвет Варна показа още, че откакто не разполага с задоволително способен юридически екип, за 17 месеца на поста Смърков е имал опция да си сътвори подобен. Имал е опция и да получи способена помощ от академични преподаватели, които биха му обяснили, че може да апелира решението на Общински съвет само по правомерност, а не по целенасоченост.

Тодор Балабанов изрече съмнение, че някой се пробва да се скрие зад некомпетентността на юридическия екип на Областна администрация и с да забавя процедурата и в съда.

Според него зад акта на Смърков прозира и лична офанзива към съда.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР