В последния уикенд на август ще преобладава слънчево време, с

...
В последния уикенд на август ще преобладава слънчево време, с
Коментари Харесай

Горещ уикенд, от понеделник рязка промяна на времето

В последния уикенд на август ще доминира слънчево време, с краткотрайни нараствания на облачността.

Максималните температури ще са сред 30 и 35 градуса, за София - към 30 градуса.

След обяд над западните планински региони ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан южен вятър и температурите едва ще се покачат, съобщи за Агенция " Фокус "  по информация на Национален институт по метеорология и хидрология.

По Черноморието

ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан най-вече източен вятър. Максималните температури ще са 28-30 градуса. Температурата на морската вода е към 27 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините

също ще преобладава предимно слънчево. След обяд над солидните от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 24 градуса, на 2000 метра – към 17градуса.

В началото на идната седмица ще стартира по-съществена смяна на времето.

Причината е превръщане напразно от запад-северозапад.

В понеделник в Западна България температурите ще се намалят, чакат се валежи, до момента в който на изток през по-голямата част от деня ще остане към момента горещо и най-вече слънчево; по-късно денем и на обособени места в Източна България ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни интензивни превалявания и гръмотевични стихии.

Във вторник ще се намалят температурите и в югоизточната половина от страната. Ще е прохладно, с променлива облачност и на обособени места с валежи от дъжд.

От сряда температурите ще стартират още веднъж да се покачват. Лятото ще се завърне, чакат ни до 30-35 градуса. Валежи няма да има.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР