В последния учебен ден преди междусрочната ваканция - на 2

...
В последния учебен ден преди междусрочната ваканция - на 2
Коментари Харесай

Доброто обединява! Ученици от СУ Христо Ботев във Враца подредиха благотворителен базар /снимки/

В последния образователен ден преди междусрочната почивка - на 2 февруари, учениците от 6.б клас в СУ " Христо Ботев " във Враца с класен началник Връбка Антонова и техните родители за следващ път демонстрираха положителните си сърца и неизмерима подготвеност да оказват помощ. По самодейност на Тиана Тихомирова, Александър Зарков и Александър Петров се провежда благотворителен базар в поддръжка на Гери, която е с диагноза Остеосарком.



" Учениците разговаряха с бащата на Гери и с наслада разбрахме положителната вест – Гери към този момент е с протеза, само че лечението продължава и са нужни разноски както за път, по този начин и за медикаменти, които Гери приема всекидневно и се учи да върви!
Зад основателите застанаха всички възпитаници, класният началник и родителите и за няколко дни учениците сами, без помощ, съумяха да провеждат учениците от учебното заведение и задачата им бе реализирана! 
Нашите деца за следващ път освен си припомниха значимостта на уважението и разбирателството, а демонстрираха, че могат и да разпространят положителното посредством дейности. С изключителна експедитивност и умелост  бе проведен благотворителен базар, в който взеха присъединяване както възпитаници, родители, по този начин и учители. Домашните вкусотии и положителната идея, извършиха сърцата на всички Ботевци със удовлетворение от още една осъществена добрина.
Проведеният урок по добрина, за следващ път удостовери, че учебното заведение не е единствено средище на обучение и просвета, само че и на съгласие, взаимопомощ и почитание.
И несъзнателно си припомняме думите от една ария:
„ Ако до всяко положително създание
застане най-малко още едно, 
ех, ще стартира подобен живот,
че единствено си крещя " Дано ".
Ръководството и екипът на Средно учебно заведение „ Христо Ботев “-Враца благодари на всички, присъединили се в положителната идея! ", написаха от школото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР