в последния си работен ден от разследване на Делян

...
 в последния си работен ден от разследване на Делян
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Закриването на спецправосъдието бе правилен ход

" в последния си работен ден от следствие на Делян Пеевски и Илко Желязков по закона " Магнитски " потвърди, че вярно Народното събрание я закри " Това съобщи правосъдният министър в оставка Надежда Йорданова, оповестяват от пресцентъра на Демократична България.

По думите й профилираната прокуратура в последния си ден е направила подарък на няколко индивида - на Делян Пеевски и Илко Желязков, като отказала да ги проверява.

Министър Йорданова благодари на депутатите за поддръжката за промените в Закон за съдебната власт, които бяха създадени от Министерството на правораздаването под нейното управление.

Със закона се планува се европейските делегирани прокурори да бъдат обособени в независима конструкция, която да има лична администрация, да бъде бюджетно обезпечена и ще има независимо секретно деловодство. Предвижда се и обвързване страната да обезпечи нужната постройка. Освен това те ще могат да и да вземат участие в взаимни екипи с проверяващи служители на реда и митнически инспектори.

" Това е един незначителен, само че доста значим законопроект, с който България с достолепие извършва своите отговорности, с цел да обезпечи съответни запаси, с цел да може европейските делегирани прокурори да извършват фактически без значение своите функционалности. Българският народ чака правдивост. Българският народ желае злоупотребите с евросредства да бъдат разследвани и отговорните изправени пред съда ", съобщи правосъдният министър Надежда Йорданова след края на гласуването.

" Устояхте на всички опити да се откри власт на основния прокурор върху европейските делегирани прокурори . По този метод попречихте да бъде употребена политическа или друга подмолна власт над работата на европейските делегирани прокурори ", сподели още тя.
 Гешев: Закриването на спеца е прошка за над 800 производства
Гешев: Закриването на спеца е прошка за над 800 производства

Той бе безапелационен, че ни чака растеж на престъпността
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР