В последния си работен ден народните представители разглеждат законопроекта за

...
В последния си работен ден народните представители разглеждат законопроекта за
Коментари Харесай

В последния си ден депутатите от 46-то НС дискутират като за първи път

В последния си работен ден народните представители преглеждат законопроекта за прекачване на Бюрото за отбрана на очевидци от попечителството на основния прокурор към Министерство на правораздаването. Това може да се окаже и единственото признато от 46-то Народно заседание с изключение на актуализацията на бюджета.

Законопроектът беше признат на правна комисия предходната седмица след бурни съвещания с гласовете на депутатите от Има Такъв Народ, Демократична България и ИСБНИ.

Явно Делян Славчев Пеевски ще стане предпазен очевидец против Бойко Борисов. Това съобщи заместник-председателя на ПГ на ИБГНИ юрист Николай Хаджигенов от парламентарната естрада по време на дебатите на второ гласоподаване за връщане на Бюрото за отбрана на очевидци на Министерство на правораздаването.

По време на дебатите за връщане на Бюрото за отбрана на очевидците на Министерство на правораздаването, депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид съобщи, че заглавието на законопроекта би трябвало да гласи Закон за осветление на някои предпазени очевидци. " Нали сме чували, че олигарсите си имат представители и юристи тук. Ето по тази причина е този закон, сътрудници, за една дребна част, само че най-кресливата част, това е просто бизнес. Още през днешния ден следобяд ще си получите, прелестно преброяване, сътрудници ", обърна се Хамид към депутатите от ИБГНИ.

За други този законопроект е просто пиар, а за останалата част от народните представители, които поддържат законопроекта, това е една мръсна поръчка против Бюрото. Това бюро не е нито на основния прокурор, нито на прокуратурата, нито на съда. Заглавието на законопроекта може да се промени и като Закона на бегълците или Закона на опинците, уточни Хамид Хамид.

Някои би трябвало да заплати политическата цена, само че какво си мислете, че вършиме? Какво си мислите, че вършиме с преместването, това ли е най-важното за страната, запита Хамид.

Заместник-председателя на ПГ на ИБГНИ юрист Николай Хаджигенов отговори на Движение за права и свободи и съобщи, че е хубаво да се види какъв брой ниско може да падне равнището на някого под амбразурата на Kой?

Димитър Делчев настоя справедливостта да спечелва. Това е акт, който можем да създадем дружно, настоя Делчев, който се надява от Движение за права и свободи да спрат да репликират. Според Делчев Движение за права и свободи пазят преторианската армия на основния прокурор, по тази причина и е доста значимо той да остане при него.

Депутатът от Има Такъв Народ Радостин Василев също взе отношение по тематиката. Василев смята, че функционално мястото на бюрото е в Министерство на правораздаването. Желанието на основния прокурор да сътвори военизирана конструкция накара хората да излязат на улицата. Връщането на Бюрото на Министерство на правосъдието ще възвърне част от промяната на правосъдната промяна. Ние нямаме подозрение, че Движение за права и свободи са единствените, които желаят да запазят статуквото, тъй като евентуално ще имат потребност от отбрана, обърна се Василев към Движение за права и свободи.

Хамид Хамид се отбрани, като съобщи, че Движение за права и свободи съблюдава закона, да има трайно законодателство, а не да се трансформира законодателството всяка година и да се трансферира едно бюро от едно място на друго.

Атанас Славов от " Демократична България " съобщи, че единственото, което депутатите могат да направя през днешния ден и в отбрана на правовата страна е да " закрият " Бюрото за защита на основния прокурор и го трансферират там, където му е мястото - в Министерство на правораздаването.

ГЕРБ също не останаха длъжни в разногласията в пленарна зала. Реформа в правосъдната система за един месец ли се прави без постоянно държавно управление, запита депутатът от ГЕРБ Анна Александрова.

Ако желаеме, с цел да не бъдем популисти, тук не може да се одобри правосъдна промяна с малцинство или нормално болшинство. Съдебната промяна би трябвало да бъде с по-широка парламентарна поддръжка, с цел да може тя да бъде обезпечена, че който и да пристигна, оттук насетне ще има непоклатимост, включи се и Александър Ненков.

Единствената цел да се върне Бюрото за отбрана на очевидци е да бъде осъден основният прокурор, да му ударим пестник, счита и Цветан Енчев. Това е голата истина и като търсите облеклата къде са скрити, те са скрити на първия ред от едно медийно-олигархично общество, безапелационен бе Енчев.

Филип Станев от Има Такъв Народ се ядоса и съобщи, че голата истина била забелязана от хората в последните няколко Народното събрание. Голата истина е, че мен ме е позор да заставам с вас в една зала и в случай че не са хора, които са същински, почтени, морални, вие ГЕРБ и Движение за права и свободи сте позор и в този момент ще изляза от тука, заплаши Филип Станев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР