В последния си работен ден депутатите от 47-то НС забраниха

...
В последния си работен ден депутатите от 47-то НС забраниха
Коментари Харесай

Депутатите забраниха райския газ в дискотеките

В последния си работен ден депутатите от 47-то Народно събрание не разрешиха използването на божествен газ от деца.

Внесеният преди два дни законопроект за изменение и допълнение на Закона за здравето от Десислава Атанасова бе признат на първо и второ четене със 162 гласа "за ", 0 "против " и 0 "въздържал се ". Законът ще влезе в действие от обнародването му в "Държавен вестник ".

Според текстовете се не разрешава още и продажбата на диазотен оксид (райски газ) на лица под 18 години, на територията на детски градини, учебни заведения, общежития за възпитаници и лечебни заведения, на спортни прояви и публични мероприятия, проведени за деца и възпитаници, както и на закритите публични места, включително и нощни заведения и клубове. Забраните важат и за продажбите онлайн.

По предложение на ГЕРБ-СДС бе признато и изключение - възбраната няма да важи за продажбата на божествен газ за медицински цели и за хранително-вкусовата индустрия.

Депутатите вкараха и санкции за лицата, които нарушават възбраната за продажба. Глобата за физически лица варира сред 800 и 1500 лева, а за наново нарушаване - от 1500 до 3000 лева За юридическите лица санкцията е по висока - от 3000 до 6000 лева за първо нарушаване и от 5000 до 12 000 лева за второ нарушаване.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР