В последния си отговор на атаките срещу кораби от страна

...
В последния си отговор на атаките срещу кораби от страна
Коментари Харесай

САЩ удрят със санкции потоците ирански пари към йеменските хуси

В последния си отговор на офанзивите против кораби от страна на хусите САЩ в четвъртък глобиха едно физическо лице и три обменни къщи, упрекнати в улеснение на потока от иранска финансова помощ за йеменското придвижване на хусите, предава Ройтерс.

Две от обменните къщи са основани в Йемен, а една е в Турция, се споделя в изказване на Министерството на финансите на Съединени американски щати, обявяващо новите ограничения.

" Днешното деяние акцентира нашата решителност да ограничим противозаконния поток на средства към хусите, които не престават да правят рискови офанзиви против интернационалното мореплаване и рискуват в допълнение да дестабилизират района ", сподели в изказване заместник-секретарят на Министерството на финансите за тероризма и финансовото разузнаване Брайън Нелсън.

Санкциите замразяват всички активи в Съединени американски щати, принадлежащи на набелязаните субекти, и като цяло не разрешават на американците да вършат бизнес с тях.

Хусите атакували с дронове и ракети дузина кораби в Червено море и Аденския залив от 19 ноември насам и превзеха автовоза Galaxy Leader с двама българи на борда. Те имат за цел да усилят интернационалната цена за офанзивата на Израел в Газа, която беше провокирана от нападението против Израел на 7 октомври от ръководещите в анклава бойци на Хамас.

Военни кораби на Съединени американски щати, Англия и Франция са свалили дронове и ракети, изстреляни от хусите, които управляват големи елементи от Йемен, завладяни през годините на революция. Свързаното с Иран придвижване споделя, че ще продължи офанзивите в отговор на израелското нахлуване над Газа.

Съединени американски щати управляват нова военноморска оперативна група за отбрана на комерсиалното мореплаване и упрекнаха Иран в доставка на оръжия, финансиране, ориентиране и друга помощ на хусите. Иран отхвърля обвиняванията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР