В последния си бюлетин Генералният щаб на въоръжените сили на

...
В последния си бюлетин Генералният щаб на въоръжените сили на
Коментари Харесай

Ирански дронове отново летят към Украйна

В последния си бюлетин Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна рапортува, че украинските военни са свалили 14 ударни дрона Shahed-136 за последните 24 часа. По този метод Украйна удостовери, че за първи път от няколко седмици насам страната още веднъж е била ударена от ирански безпилотни самолети камикадзе.

Освен това силите за противовъздушна защита са свалили един " Орлан-10 " и още два безпилотни летателни апарата, чийто тип следва да бъде конкретизиран.

Украинските военни не прецизират против кои цели са били ориентирани ударите с дронове, нито в коя област те са били обезвредени от противовъздушната защита. Информацията гласи единствено, че дронове са били ориентирани към югоизточното направление

Вчера вечерта консуматори в обществените мрежи започнаха да разгласяват видеоклипове с присъщия звук на мотора на иранските дронове, поради който те бяха наречени " мотопеди ".

Сутринта ръководителят на администрацията на Днепропетровска област Валентин Резниченко заяви в канала си в Telegram, че силите за противовъздушна защита са свалили " всичките осем противников дрона, които врагът е насочил към региона ". Резниченко изрича съмнение, че дроновете са били Shahed-136.

За набези с дронове се оповестява и в други райони на страната.

УНИАН напомня мнението на Евгений Силкин, представител на командването за стратегически връзки на ВСУ, че иранските дронове камикадзе са направени от пластмаса и други материали, които не са устойчиви на заледяване. Затова и съветската войска е спряла потреблението им против Украйна.

" Не изчерпването на запасите им, а тъй като тези безпилотни летателни апарати не устоят на студа ", изяснява Силкин паузата в съветските офанзиви.

Украинското разузнаване обаче към този момент предизвести, че Русия и Иран са се договорили да създават безпилотните самолети в Русия, което може и да значи частична трансформация, която да е пригодена за потребление през зимата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР