В последния си брой Файненшъл таймс развива интересна теза за

...
В последния си брой Файненшъл таймс развива интересна теза за
Коментари Харесай

Файненшъл таймс: Путин си вкара грандиозен автогол, помагайки на Тръмп

В последния си брой " Файненшъл таймс " развива забавна теза за развоя на руско-американските връзки по отношение на избирането на Доналд Тръмп за президент на Съединени американски щати и следствията дали това е станало с съветска помощ.

" Ако Путин в действителност е оказал помощ за влизането на Тръмп в Белия дом, това би било висшият триумф на съветското разузнаване ", написа създателят Гидиън Рахмън. То обаче може да се окаже и най-нещастният му автогол. Една интервенция, замислена за да се облекчи натиска върху ръководството на Путин посредством настаняване на приятелско лице в Белия дом, вместо това докара до стягане на глобите против Русия и до рисково усилване на вътрешния политически напън върху съветския президент, отбелязва вестникът.

Що се отнася до Тръмп, хипотетичната подмолна колаборация с Русия може да е помогнала за изборната му победа, само че с риск за пропадане на неговото президентство. Би била доста странна подигравка на ориста, в случай че близостта сред лагерите на Путин и Тръмп в последна сметка срине президентските политически кариери и на двамата.

Разбира се, върлите бранители на двамата не престават да отхвърлят, че такава колаборация е имало. Американските разследващи служби обаче са безапелационни, че Русия стои зад хакването на имейлите на Демократическата партия.

По време на цялата си предизборна акция Тръмп се отнасяше с изявена благосклонност към Кремъл. Дали той бе стимулиран от идеология, вложения или някаква компрометираща загадка, към момента не е ясно. Но по този начин или другояче съветската връзка отприщи верига от събития, които могат в последна сметка да провалят президентството му, написа създателят на " Файненшъл таймс ".

Що се отнася до Путин, моментът, когато стана ясно, че неговият прикрит план може да се трансформира в бумеранг, беше, когато Тръмп се оказа заставен да уволни първия си консултант по националната сигурност - военачалник Майкъл Флин, заради това, че е прикрил контактите си с съветското държавно управление. От този миг нататък стана политически невероятно за Тръмп да помогне за Кремъл за облекчение на глобите.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР