В последния работен ден преди коледната си ваканция депутатите ще

...
В последния работен ден преди коледната си ваканция депутатите ще
Коментари Харесай

Депутатите ще обсъждат фигурата на прокурора, разследващ главния

В последния работен ден преди коледната си почивка депутатите ще разискват на първо четене измененията в Наказателно-процесуалния кодекс, с които се планува основаване на нова правна фигура - прокурор, който да проверява основния.
Законодателните промени, импортирани от ГЕРБ, плануват основаването на нова фигура на проверяващ прокурор със 7-годишен мандат, който да проверява дейностите на основния обвинител. Предлага се той да е със статут на настоящ прокурор по сходство на европейските делегирани прокурори и да се номинира от не по-малко от шестима членове на Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет и да се избира от Пленума на Висш съдебен съвет с нормално болшинство.

Седемгодишният мандат би подсигурил работата му с разнообразни основни прокурори, което съгласно вносителите ще е поръчител за секване на евентуално въздействие.

В рамките на постоянния парламентарен надзор ще се разисква питането на левицата към районния министър Петя Аврамова за промяната в политиката за пътните такси.

На въпроси на депутати ще дават отговор още общественият министър Деница Сачева, министърът на културата Боил Банов и здравният министър Костадин Ангелов. Един от въпросите към Ангелов е за имунизационната акция, обвързвана с Covid-19.

Следващото постоянно пленарно съвещание на Народното събрание ще е на 13 януари следващата година.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР