В последния работен ден на правителството на Кирил Петков МВР

...
В последния работен ден на правителството на Кирил Петков МВР
Коментари Харесай

На изпроводяк: Бойко Рашков настанява свои служители в 4-звездни хотели

В последния работен ден на държавното управление на Кирил Петков Министерство на вътрешните работи разгласява социална поръчка за образование на чиновници на ведомството. Занятията ще се финансират от Оперативна програма „ Добро ръководство “ и европейския обществен фонд. Едно от условията на вътрешното министерство е служителите на реда да бъдат настанявани в 4-звездни хотели, до момента в който трае курсът им. Те ще бъдат настанявани в двойни стаи, а обучителите им – в единични, сочи инспекция на Lupa.bg.

По време на лекциите на служителите на реда ще се сервират кафе и минерална вода, както и сладки соленки. Закуската и вечерята са деликатно подбрани. Служителите на Министерство на вътрешните работи, които са вегани, за тях пък ще бъде обезпечено особено меню.

Бойко Рашков има специфични условия за превоза, с който ще се извозват подчинените му. Автомобилите не би трябвало да бъдат по-стари от 7 години. „ Необходимо е да дават отговор на техническите условия според българското и европейското законодателство, както и да дава отговор на условията на транспортна валидност в сходство с наредбите на интернационалните контракти, по които България е страна “, се споделя в заданието на публичната поръчка.

По време на годишния си доклад Рашков се похвали, че е нараснал възнагражденията на чиновниците в Министерство на вътрешните работи по време на мандата му е 20%, а с актуализацията на бюджета е обезпечено 100% нарастване на средствата за облекло.

„ Такова нарастване не е имало и по време на ръководството на оня политически началник, приключил гимназията в Банкя “, уточни министърът.

Министерство на вътрешните работи извърши структурни промени, с които администрацията да бъде свита, а броят на служителите на реда на терен да бъде повишен. Пожарната ще бъде извадена от министерството и обособена в независима организация.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР