В последния работен ден на депутатите, майките и хората с

...
В последния работен ден на депутатите, майките и хората с
Коментари Харесай

Майки на деца с увреждания с демонстрация пред НС, Борисов ги покани на среща

В последния работен ден на депутатите, майките и хората с увреждания от палатковите лагери организираха демонстрации към Народното събрание. От национално показаните организации за следващ път желаеха промяна, която да пази ползите на всички. А майките на деца с увреждания изпратиха депутатите в лятна почивка със фотоси на децата си и плажни аксесоари. От Бяла министър председателят Бойко Борисов предложения представители на хората с увреждания на среща в понеделник.

 © Българска телеграфна агенция
Майките в от първия палатков лагер пред паламента посрещнаха депутатите с играчки, пояси и фотоси на децата си.
Вера Иванова: Ние ще ги изпратим на прелестно ваканцуване. Ще се опитаме да ги попитаме непосредствено с лицата на децата си ще има ли промяна.
Майките съумяха да дадат фотоси на някои депутати. По-късно пътят им до служебния вход на Народното събрание беше препречен от компактен полицейски кордон. Играчките и фотосите обаче останаха пред палатковия лагер. На метри от него се събраха и хора с увреждания от национално показаните организации.
Георги Чернев, Асоциация на дребните хора: Ние сме излезли да покажем нашата гражданска позиция, по отношение на това, което се случва, по отношение на това, че желаеме два закона, а се гледа някакъв трети, който лимитира едни хора по отношение на други хора с увреждания.
В Бяла министър председателят Бойко Борисов сподели, че проблемите на хората с увреждания ще бъдат решени със законодателни промени.
Бойко Борисов,министър-председател: С цялото ми почитание към тези хора - грозно е да има такива митинги и на едните, и на другите. Не ми е прелестно, само че може би в този спор ще се роди истината и най-после ще седнем. Даже съм им споделил за понеделник или когато желаят - ние няма да излизаме отпуск. Така че, сме там и съм подготвен да работим, само че когато към този момент можем да кажем. Това разрешава, това може да дадем. Искаме да решим съществено на всички въпроса. Няма да стане един път, няма да стане едновременно тъй като сумите са огромни.
В понеделник в общественото министерство ще се разисква законопроектът за хората с увреждания. Майките обясниха,че в същия ден готвят митинг и няма да участват на съвещанието.
 Майките на деца с увреждания отхвърлиха среща със обществения министър Майките на деца с увреждания отхвърлиха среща със обществения министър
Предложенията за промени в законодателството за хората с увреждания ще бъдат подготвени на есен. По време на чуване по тематиката в Народното събрание мин...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР