В последния почивен ден за Великден парламентарно представените партии стягат

...
В последния почивен ден за Великден парламентарно представените партии стягат
Коментари Харесай

Партиите избират кандидатите си за членове на ЦИК

В последния почивен ден за Великден парламентарно показаните партии стягат редиците, с цел да излъчат нов състав на Централната изборна комисия.

На процедура решението на Българска социалистическа партия да разгласят, че връщат мандата още преди да им бъде връчен, измести фокуса към предварителните избори, които към този момент са неизбежни, и най-важното към метода, по който ще се проведат.

Политическите съвещания при президента са на следващия ден. В партийните централи кипи усилена работа, а задачата им е да изберат своите претенденти за членове на новата Централна изборна комисия. Имената би трябвало да разгласят в сряда на консултациите на „ Дондуков” 2.

От Българска социалистическа партия привикват през днешния ден изключително съвещание на Изпълнителното бюро.

Премиерът в оставка Бойко Борисов пък направи съмнение, че за ръководител на ЦИК ще бъде определен претендент на „ Има подобен народ”.

„ Естествено, че ръководител на ЦИК би трябвало да е първата политическа мощ, това сочи демокрацията. С най-вече – 4 индивида. Не знам и това по какъв начин ще го създадат - да ги изгонят и тях. Но в случай че не се договорят, видите ли, а те ще се договорят, ще взимат сферата от Канал 1, където джуркате тотото, ще поставят 6 топчета и ще джуркат. И на който му се падне ръководител, ще е ръководител. Дотам я докараха. Страхотно изборно законодателство, ще джуркаме топчета, с цел да дефинираме член на ЦИК. Добре, одобряваме го и това. Мога занапред да кажа, че ръководител ще бъде най-вероятно народен представител от партията на Трифонов, зам.-председател някой от другите”, разяснява Бойко Борисов.

Преди празниците в дълго съвещание депутатите взеха решение новата ЦИК да има по-малко членове – 15. Така в новата комисия от ГЕРБ ще имат четирима представители, от „ Има подобен народ” и Българска социалистическа партия – по трима, Движение за права и свободи и „ Демократична България” – по двама, а „ Изправи се! Мутри вън!” – един.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР