В последния един месец си отидоха двама министри и един

...
В последния един месец си отидоха двама министри и един
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Може да си отиде още един министър, ако има нарушения

В последния един месец си отидоха двама министри и един зам.-министър поради абсурда с жилищата, след инспекцията на институциите може да си отиде още един министър, в случай че се открият нарушавания. Това сподели на брифинг в Министерски съвет министър председателят Бойко Борисов.

Върховната касационна прокуратура разпореди на КПКОНПИ да ревизира произхода на средствата, с които са закупени жилищата на министъра на туризма Николина Ангелкова и народния представител от Българска социалистическа партия Валери Жаблянов.

Според Борисов абсурдът „ Апартамент гейт” демонстрира, че имаме свободни медии, тъй като точно те са разкрили абсурда.

Премиерът разяснява и КСНС при президента.

" След КСНС чух преразкази, които не дават отговор на истината. Имаше доста оферти, само че това, което ни се предложи, допускам писано от Иво Христов, беше просто избирателен подарък за Корнелия Нинова ", сподели министър председателят.



„ Нито един не си припомням да е одобрил това, което пишеше “, разяснява той и добави, че предложенията не дават отговор на истината. „ Взех думата и обясних. Надявам се, че всички да са ме разбрали “, уточни Бойко Борисов. „ Преразказът не ми харесва. Искам да го преразкажа от наша позиция “, съобщи министър председателят.

„ Още с влизането си, Нинова даде звук с това, че се крадат по 10 милиарда на година “, уточни министър-председателят. „ Попитах я от кое място е взела цифрата. Помолих президента да е съдия на финансисти, моите и нейните, да забележим от кое място идва цифрата “, разяснява Борисов. „ Дори аз не бих си разрешил да кажа, че те са крали по 10 милиарда лв. в техните ръководства “, посочи министър председателят. „ Попитах я от кое място идва сметката - тя сподели, че някъде в Европа се приказва. Това й беше отговорът “, сподели още Борисов.

Очаквайте детайлности.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР