В последния ден от 2022 година над по-голямата част от

...
В последния ден от 2022 година над по-голямата част от
Коментари Харесай

Изпращаме старата година със слънце и пролетни температури

В последния ден от 2022 година над по-голямата част от страната ще е най-вече слънчево. В Дунавската низина и Горнотракийската равнина ще има условия и за мъгли или ниска слоеста облачност, само че единствено до обяд.

През деня ще доминира слънчево време и температурите ще се покачат, като те ще са нетипични за края на декември. Ще духа слаб вятър от югозапад.

Изпращаме 2022 година с най-вече ясно време. Ще е съвсем безшумно с температури сред 3° и 10°С.

Максималните градуси ще се покачат и ще са сред 13-18°С, в регионите с мъгли – до 10-12°С.

Времето в София:

През нощта против събота над столицата ще е с раздрана облачност. През деня ще доминира слънчево време. Минималните температури ще се покачат и ще са към 2-3°С, а оптималните - към 13°С.

Времето в планините:

През деня в планините ще е най-вече слънчево и относително топло за края на декември. Условията за туризъм ще са положителни.Ще продължи да духа сдържан вятър от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 12°, на 2000 метра - към 3°С. 

Времето в новогодишната нощ ще е най-вече ясно, само че студено, като предстоящите температури ще са сред минус 4°С и плюс 1° С.

Времето по Черноморието:

В утринните часове видимостта ще бъде краткотрайно понижена. През деня ще е най-вече слънчево. Максималните температури ще се покачат и ще са нетипични за сезона – до 12°-14°. Вълнението на морето ще бъде към 1 бал.

Прогноза за фини прахови частици:

Очакваме завишавания на равнищата на ФПЧ над по-големите градове

Времето на Балканите:

Ще е най-вече слънчево и относително топло за края на годината.

Източник: MeteoBalkans
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР