В последния ден на трансферния пазар се осъществиха доста сделки.

...
В последния ден на трансферния пазар се осъществиха доста сделки.
Коментари Харесай

Трансферният прозорец затвори: Артур Мело отива в Ливърпул, а Обамеянг се завърна в Лондон, но този път в Челси

В последния ден на трансферния пазар се реализираха много покупко-продажби. Големите пазари в Европа към този момент са затворени, а оттук нататък клубовете ще могат да се укрепват единствено със свободни сътрудници.

Мануел Аканжи - От Борусия (Дортмунд) в Манчестър Сити за 17,5 милиона евро

Доста непредвиден трансфер - Гуардиола укрепи отбраната с състезател на Дортмунд. Швейцарецът беше взет под пазарната цена - договорът на Мануел изтичаше, само че той към този момент не влизаше в състава. В Сити Аканджи мъчно ще се утвърди в титулярния състав.

Артур Мело - От Ювентус в Ливърпул, чартърен

При Клоп съвсем всички централни полузащитници са навън от сметките заради травми - единствено младите Елиът и Карвальо и стоманеният Милнър са негови варианти. Артур Мело е вид, задействан на пожар, който е бил потърсен след травмата на Джордан Хендерсън. За самия бразилец това е третият късмет да играе в топ клуб - досега не се получи доста добре в Барса и Юве.

Пиер-Емерик Обамеянг - от Барселона в Челси, плюс Маркос Алонсо и 14 милиона евро

До шестия кръг Челси осъзна, че е належащо да купи освен бранители, само че и нападатели - и подписа с добре познатия Обамеянг. За Барса това пристигна добре пристигнало - през зимата те принудиха Арсенал да пуснат играча гратис, през лятото го продадоха, като получиха Маркос Алонсо и 14 милиона евро.

Денис Закария - от Ювентус в Челси, чартърен

Едва през зимата Юве сграбчи швейцарския халф от Гладбах с отстъпка, а шест месеца по-късно Закария отиде в Челси, с цел да бетонира центъра на терена за състава на Томас Тухел. Той се отдава чартърен с алтернатива за закупуване.

Мартин Дубравка - Нюкасъл в Манчестър Юнайтед, наем

Вратарят Дубравка идва като алтернатива на Де Хеа, което няма да му разреши да се отпусне. Предвид неуверените игри от време на време на испанеца, словакът сигурно ще получи късмет в някой от срещите на " алените дяволи ".

Идриса Гай - от ПСЖ в Евертън, 9,2 милиона

Пари Сен Жермен в последния ден от трансферния прозорец провежда огромна чистка в състава. Сенегалецът Гай да вземем за пример бе върнат в Евертън, откъдето го взеха преди 3 години за 30 милиона евро.

Вилиан - Коринтианс към Фулъм, без трансферна сума

В средата на август бразилецът напусна Коринтианс - както той самият изясни, поради заканите, които идват към него и фамилията му, когато играе едва или тимът губи. Вилиан избра да се върне в сигурността на Лондон, където всичко е познато. Така той одобри офертата на Фулъм.

Хектор Белерин - от Арсенал в Барселона, без трансферна сума

Белерин подписа едногодишен контракт и се съгласи на съществено понижение на заплатата. Всичко, с цел да се върне в родния клуб. Мартин Брейтуейт - Барселона в Еспаньол, без трансферна сума Барселона през цялото лято се опитваше да слее датчанина най-малко някъде. Брейтуейт в последния ден от трансферния прозорец въпреки всичко приключи контракта и, без даже да напуща Каталуния, подписа с Еспаньол.

Сержиньо Дест - Барселона в Милан, чартърен

Десният бек от самото начало отхвърляше да напусне Барселона, само че се изкуши и одобри офертата на Милан. Италианският първенец се нуждаеше от Дест поради травмата на Флоренци, който излетя със съществени мускулни увреждания.

Юлиан Дракслер - от ПСЖ в Бенфика, чартърен

Дракслер по този начин или другояче не игра доста в Пари Сен Жермен и с идването на Руис и Солер загуби всякаква вяра, по тази причина и с удоволствие одобри офертата от Бенфика.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР