В последния ден на седмицата температурите в топлите часове ще

...
В последния ден на седмицата температурите в топлите часове ще
Коментари Харесай

Очакват се гръмотевични бури с риск от градушка

В последния ден на седмицата температурите в топлите часове ще се запазят в интервала 20-25 градуса. Ще е преобладаващо облачно с краткотрайни разкъсвания в Централна и Западна България и с повече слънце в областите към крайбрежието, където едвам вечерта е допустимо да превали.

До обяд преваляванията ще са относително спокойни, а следобяд – за следващ ден ще се оформят гръмотевични стихии с временен, на моменти натоварен дъжд и риск от градушка.

Районите, където с най-голяма възможност ще прегърми са Дунавската низина и Предбалкана, централната част на Горнотракийската равнина и долната част на течението на Струма.

В последните дни на май времето ще резервира нестабилния си пролетен темперамент с по-засилена гръмотевична интензивност следобяд и вечерта и с нараснал риск от градушка.

Около средата на седмицата неустойчивостта ще се ограничи в западната половина на страната. На изток сутрините ще са с мъгли, само че по-късно слънцето ще е обилно.

В първите дни на идващия месец дневните температури ще се покачат с 3-4 градуса и в обичайно топлите региони термометрите ще доближават стойности, близки до 30 градуса. 

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР