В последния ден на седмицата, над страната ще премине нестабилен

...
В последния ден на седмицата, над страната ще премине нестабилен
Коментари Харесай

Студен вятър и снеговалежи на места за неделя

В последния ден на седмицата, над страната ще премине неустойчив леден фронт. Усещането ще е за зимно време, не толкоз поради ниски температури, колкото поради студения вятър и снеговалежите в някои региони, заяви Nova.

Денят ще е заоблачен, само че сняг ще превали в планините и към масивите в западната половина на страната. Количествата ще са незначителни, без струпване на снежна завивка. Ще е прохладно, като в планините поривите ще са мощни. Температурите следобяд ще са от 3 до 8 градуса, в планините – от минус 3 до минус 8.

В дните към средата на февруари, времето ще се задържи без превалявания и с повече слънце. Температурите заран ще са към и малко под нулата, в тихите дни с мъгли в някои котловини, низини и около огромните водоеми. През деня термометрите ще се двоумят от 3 до 8-9 градуса. Кулминацията на това февруарско стопляне ще е в края на работната седмица с температури в някои региони до 10-12 градуса.

В интервала 18-20 февруари евентуално ще има нови превалявания. Ще премине леден фронт с мощни пориви на северозападен вятър. Валежите няма да са основни и ще бъдат най-вече от дъжд в равнините и сняг по планините.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР