В последния ден на изборите в Русия у нас пред

...
В последния ден на изборите в Русия у нас пред
Коментари Харесай

Опашки от желаещи да гласуват и протест пред руското посолство в София

В последния ден на изборите в Русия у нас пред съветското посолство се извиха опашки от искащи да гласоподават, до момента в който край тях се организираше митинг под мотото " Избори без избор " - акция, проведена от гражданско съдружие " Ние идваме ".
 
В посолството през днешния ден съветските жители у нас имат право да дадат своя избор. Изви се дълга опашка от съветски жители, живеещи в България, които желаят да упражнят правото си на глас.

Столичният кмет Васил Терзиев прикани протестиращите през днешния ден да  " изразят свободно, само че спокойно своята позиция ", да демонстрират почитание и да се въздържат от експанзия и провокации. 

" Всяка информация, че Столичната община е забранила провеждането на митинги, не дава отговор на истината. Моите убеждения са ясни и както целият свободен свят, показвам несъгласието си с провеждането на избори за президент на Русия в окупираните територии на Украйна. Друга позиция не може да има. Като кмет на София моята първа задача е да се погрижа за реда и сигурността на хората в града и това включва протестиращите през днешния ден ", написа кметът.



От съдружие " Ние идваме " разположиха маса с две урни за гласоподаване - за съветския опозиционер Алексей Навални и за президента на Русия Владимир Путин. Гражданите могат да " гласоподават алегорично " за един от двамата. В региона има засилено полицейско наличие.

" Нашата акция е обвързвана с опцията да мога да гласоподавам свободно, тъй като свободата е право на всеки, а явно в Русия нямат такова право ", коментира пред журналисти Николай Хаджигенов от сдружението. " Ние държим на свободата като човешка полезност и това е обвързвано и с тематиката за войната и мира ", добави той, представен от Българска телеграфна агенция. 
 Николай Хаджигенов и Арман Бабикян
Николай Хаджигенов и Арман Бабикян
Снимка: Българска телеграфна агенция
" Вариантите за избор в Русия са няколко - за Путин, за Путин и отново за Путин. Донякъде, както и при нас - гласуваш за демократичните промени и получаваш Бойко и Делян още веднъж ", разяснява още Хаджигенов.

Арман Бабикян от гражданското съдружие сподели пред медиите, че Европейски Съюз няма да признае изборите в Русия. Според него е изненадваща любезността на българските управляващи, които охраняват свободното право на избор на съветските жители, само че то може да бъде свободно единствено тук при нас, когато имат избор сред Навални и този, който тероризира и убива съветските и украинските жители.
 Междувременно пред вратите на посолството се изви голяма опашка от съветски жители, живеещи у нас, които желаят да гласоподават на президентския избор
Междувременно пред вратите на посолството се изви голяма опашка от съветски жители, живеещи у нас, които желаят да гласоподават на президентския избор
Снимка: Българска телеграфна агенция
" Руското въздействие у нас е реалност, генерации българи са жертва на съветската агитация от Османкото господство до ден сегашен ", съобщи Бабикян. Той добави, че това въздействие е мощно финансирано от Русия и " поразява мозъците на българите ". Органите, които би трябвало да се борят с съветската агитация у нас, са част от нея, сподели Бабикян и разясни, че съгласно него става въпрос за държавни институции като ДАНС и Министерство на вътрешните работи. Евроатлантиците в България са тези, които помогнаха на Путин да стартира тази война, осъществяваха неговите енергийни планове, осъществиха неговата политика в България, посочи Бабикян.

Протести през днешния ден има и в Русия. Противниците на Владимир Путин приготвиха демонстрации по апела на вдовицата на опозиционния водач Алексей Навални. 
 Опашки от искащи да гласоподават за президент на Русия
Опашки от искащи да гласоподават за президент на Русия
Снимка: Българска телеграфна агенция
Екипът на починалия съветски опозиционер заяви за редица митинги в цяла Русия, оповестиха ДПА и Българска телеграфна агенция. В източните съветски градове като Владивосток, Новосибирск, Омск, Иркутск хората са взели участие в акцията " По обед против Путин ", както демонстрира екипът на Навални на директни предавания в ЮТуб.

Стотици хора са се наредили на изборните секции на Екатеринбург в Урал. Други съперници на Путин като отпътувалият в заточение предприемач Михаил Ходорковски, който живее във Англия, също приканиха хората да не се опасяват и да вземат участие в акцията.

Един мъж беше арестуван, откакто хвърлил две запалителни бомби в двора на съветското посолство в молдовската столица Кишинев, предадоха Ройтерс и ТАСС. В момента в посолството живеещи зад граница съветски жители също гласуват в третия ден от съветските президентски избори. ТАСС отбелязва, че изборната секция към този момент се е върнала към работа след случая.

Първите изборни резултати се чакат след затварянето в 19:00 часа местно време (съвпада с българското) на последните изборни секции в западния Калининград.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР