В последните три седмици имаме сериозно намаляване на случаите на

...
В последните три седмици имаме сериозно намаляване на случаите на
Коментари Харесай

Проф. Тодор Кантарджиев: Научете децата да мият ръцете си и ги пускайте спокойно на училище

В последните три седмици имаме съществено понижаване на случаите на ковид и сме една от дребното страни на Балканите и дори в Европа, които имат понижаване на случаите, което се дължи и на това, че една част от българските жители мислят за личното си здраве и за здравето на обществото и тези, които нарушават, са по-малко от 10 %, а тези, които приказват и подлагат на критика и споделят неща, с цел да всяват неустановеност, съмнение и боязън, са по-малко от 1% от лекарите.

Това сподели пред Българска национална телевизия шефът на Центъра за заразни и паразитни заболявания и член на Националния действен щаб проф. Тодор Кантарджиев.

Той изясни, че моментът е подобен, че хората не би трябвало да се плашат, а родителите да пуснат умерено децата си на учебно заведение.

„ МОН, дружно с комисията от Министерство на здравеопазването набелязаха ограничения за предотвратяване в учебните заведения и всеки шеф взе спомагателни ограничения, тъй като истината е, че в случай че си добър шеф на учебно заведение, ще вземеш и положителни ограничения против ковид “, уточни проф. Тодор Кантарджиев.

По думите му " на хората им се сви душата от този ковид ". Той прикани хората да съблюдават ограниченията и родителите да научат децата си да си мият ръцете.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР