В последните три месеца нараства песимизмът сред българските потребители. Това

...
В последните три месеца нараства песимизмът сред българските потребители. Това
Коментари Харесай

Доц. Валери Личев: Скочихме от криза в криза и едва ли смяната на сезоните може да повлияе на настроенията на хората

В последните три месеца нараства скептицизмът измежду българските консуматори. Това демонстрира ново изследване на Националния статистически институт. Инфлационните им упования за идващите 12 месеца също се ускоряват.

Според общественият антрополог доцент Валери Личев, който беше посетител в BTV „ Тази заран ", упованията на хората за това, че нещата няма да са по-добри, са реалистични. Скочихме от рецесия в рецесия и надали промяната на сезоните може да повлияе на настроенията на хората, сподели още Личев.

Покачването на битовите цени главно води до несигурността, тъй като в действителност човек може да се усеща благополучен тогава, когато живее в нормиран от институциите живот. Това, което виждам, е, че институциите влязоха в несъгласие една с друга. Самите хора също по този начин изричат спорни отзиви и цялата тази комплицираност не може да не тревожи хората и ви карат да бъдете внимателни в упованията си, тъй като всички знаем, когато имаме огромни упования, елементарно се разочароваме, добави той.

По думите му настроенията може да се трансформират, в случай че падне цената на горивата. Той добави, че въпреки всичко чака да има обмисляне на почивки.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР