В последните си работни дни като министър на икономиката Корнелия

...
В последните си работни дни като министър на икономиката Корнелия
Коментари Харесай

За сбогом Нинова уволнила ръководството на държавното оръжейно дружество НИТИ в Казанлък и за изпълнителен директор назначила местния лидер на БСП

В последните си работни дни като министър на стопанската система Корнелия Нинова е уволнила управлението на държавното оръжейно сдружение НИТИ в Казанлък и за изпълнителен шеф е назначила локалния водач на Българска социалистическа партия. Смяната е станала от Държавната консолидационна компания, под чията шапка е компанията, без да бъде обявявана обществено.

За това осведоми в писмо до медиите Александър Михайлов, до наскоро началник на друга оръжейна компания - " Кинтекс ", който също бе отхвърлен от Нинова. Михайлов е в изострен спор с някогашната към този момент вицепремиерка и министър на стопанската система и води каузи против нея за непозволено премахване от служба, извоювана с конкурс, и поради клюки.

" Уволненият началник на НИТИ е експерт с над 30 години опит, избавил завода от банкрут в предишното. 7 предишни министри от разнообразни държавни управления не посегнаха на шефа на НИТИ Казанлък, само че тя го направи и то в последния миг ", написа Михайлов.

Всъщност на съвещание на директорския съвет на ДКК на 28 юли е било взето решение неотложно да бъдат освободени членовете на Съвета на шефовете на " НИТИ " ЕАД - Делян Начев, Стефан Колев и Кристина Цветкова, чийто мандати изтичат чак през 2025 година

Освободените членове на Съвета на шефовете не се освобождават от отговорност, се акцентира в протокола от съвещанието. На тяхно място са назначени нови членове на борда на шефовете на " НИТИ " ЕАД - Румяна Друмева и Константин Радонов като представители на страната, и Борислав Ангелов като самостоятелен член. Мандатът на новоназначените Друмева, Радонов и Ангелов е до осъществяване на конкурс за избор на членове на Съвета на шефовете.

Новият шеф Румяна Друмева до март тази година е била ръководител на Българска социалистическа партия Казанлък, а сега е ръководител на групата на Българска социалистическа партия в Общинския съвет. Бившият шеф на " Кинтекс " Александър Михайлов декларира в позиция до медиите, че поради рецензиите си към Нинова, тя продължава да води " вендета " по отношение на него.

" За възмездие Корнелия Нинова трансформира до скоро подвластните ѝ държавни компании " Кинтекс " и ДКК в репресивни апарати, които евентуално по нейни указания, завеждат против мен дело след дело и сезират прокуратурата все за измислени мои нарушавания ", написа Михайлов.

Той се закани на следващия ден да даде нова информация и документи за износа на българско оръжие за Украйна и ролята на Корнелия Нинова в това.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР