В последните си нападки срещу разследването за връзки с Русия,

...
В последните си нападки срещу разследването за връзки с Русия,
Коментари Харесай

Тръмп: Имам абсолютното право да се амнистирам

В последните си нападки против следствието за връзки с Русия, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи в понеделник, че има „ безспорното право да се амнистира “, написа английският вестник The Guardian, представен от " Фокус ".

Той добави: „ Но за какво да го върша, откакто не съм направил нищо неверно? “  Говорителката на Белия дом Сара Сандърс, обаче, по-късно съобщи пред кореспонденти, че „ никой не е над закона “.

Коментарите на Тръмп бяха направени в обществената мрежа „ Туитър “, където той съобщи че правото му да се амнистира е било „ посочено от редица адвокати “.

Въпросът в никакъв случай не е бил решаван от съда, само че в необвързващо мнение написано през 1974 година, Службата за юридически съвет на Министерството на правораздаването дефинира, че президентът на страната не може да се амнистира, съгласно правилото че „ никой не може да бъде арбитър в личното си дело “.

По време на брифинга в понеделник, Сандърс избегна въпросите за това дали Тръмп има право да се амнистира. „ За наш шанс, президентът не е направил нищо неверно и не би имал потребност от прошка “, съобщи тя.

Запитана дали Тръмп има вяра, че бaщите-основатели са планували президентът да има властта да се амнистира и по този метод да е „ над закона “, Сандърс съобщи: „ Със сигурност конституцията доста ясно излага законите и президентът не е направил нищо неверно, тъй че се усещаме доста удобно “. 
TАГОВЕ:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР