В последните си думи към съда, 68-годишният Васил Сарафов, който

...
В последните си думи към съда, 68-годишният Васил Сарафов, който
Коментари Харесай

Мъжът, живял с трупа на мъртвата си жена: Тя не е изтрезнявала от 2011 г.

В последните си думи към съда, 68-годишният Васил Сарафов, който живя няколко дни с мъртвата си брачна половинка,  съобщи, че жена му е била алкохоличка и от 2011 не е изтрезнявала. “Ако би трябвало ще ме арестувате, но мисля, че няма смисъл. Искам парична гаранция ”, приключи Сарафов. Съдията по делото обаче го остави зад решетките.
Прочетете още
Поп, а не полиция тръгнал да търси Сарафов, след гибелта на дамата. Трупът на Николина е почнал даже да се разлага. Това стана ясно на днешното съвещание, където се гледа мярката за неотклонение на мъжа от Сопот. По съмнение на прокуратурата, мъжът се е опитал да провежда заравяне, с което да скрие повода за гибелта на брачната половинка му. Трупът на Николина Сарафова бе открит на 23 септември в апартамент в жилищен блок в Сопот след сигнал от съседи, които се оплакали от мощна неприятна миризма. На място са пристигнали полицейски и медицински екипи, като в една от стаите разкрили умряла жена.  По данни ма прокуратурата три дни по-рано Васил й е нанесъл тежък побой, при който й е счупил  лява бедрена кост. Тъй като не е потърсил лекарска помощ са настъпили затруднения – белодробна емболия, и дамата е умряла. Спрямо Васил е повдигнато обвиняване за причиняване на гибел по несъобразителност.

В правосъдната зала стана ясно, че от събраните доказателства може да се направи съмнение, че Сарафов е направил действието, поради което е повдигнато обвиняване. Това се потвърждава от огледи, свидетелски показния и непълен роман на обвинения Васил. По думи на прокурор Мирослав Йосифов, обясненията на Сарафов са спорни. Обвиняемият е декларирал, че е дръпнал Николина Сарафова, тя паднала на земята, само че си е блъснала главата и от удара е родословие кръв. След това я ритнал няколко пъти в краката. В правосъдната зала се посочи, че откакто е схванал, че брачната половинка му е умряла, той не е потърсил помощ. След това се е опитал да се свърже и със собствен непосредствен, само че като не го е разкрил и е почнала ужасната миризма в постройката, той се е принудил да потърси комшия. Прокурорът описа още, че свидетелка е прецизирала, че Николина и Васил са се биели постоянно, имало е спорове за изпит алкохол. “Сарафов би могъл да се дефинира като персона с доста висока социална заплаха. Той не е подхванал никакви дейности, въпреки да вижда, че Николина страда. Ако е потърсил помощ е можело потърпевшата да бъде избавена.

Сарафов редовно е употребявал алкохол ”, безапелационен е прокурор Йосифов. Самият той цитира изявление на очевидец по делото, което е - “Аз Васил не съм го виждал изтрезнял ”. Държавното обвиняване счита, че в случай че Васил бъде пуснат на независимост, има заплаха да извърши друго закононарушение или да се укрие. Защитата му юрист Богдан Бойташ съобщи, че последните изказвания не са правилни, тъй като по думите му Васил е съдействал на полицията и няма да избяга от правораздаването.

Окръжен съд Пловдив реши да го остави зад решетките поради събраните доказателства и заплахата да извърши друго закононарушение. Според магистратите няма данни лицето да е страдало от психологичен проблем. Според съдията поискания домакински арест не е подобаващ като мярка, тъй като адресът, на който ще го извършва е мястото на закононарушението, където ще се правят още процесуални дейности.

Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Апелативен съд Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР