В последните си дни на власт управляващите в Пловдив планират

...
В последните си дни на власт управляващите в Пловдив планират
Коментари Харесай

Дани Каназирева: Да спрем тегленето на новия заем за 13 млн.

В последните си дни на власт ръководещите в Пловдив възнамеряват да изтеглят нов заем за над 13 милиона лв.. Плановете им са с тези пари да създадат три паркинга и да ремонтират подлеза на баня “Старинна ”.

“Съюз за Пловдив ” е изрично срещу това безконтролно деяние. Отиващата си власт няма моралното право да завещава големи задължения на пловдивчани. “Повечето пловдивчани броят дните до края на това ръководство, а те се готвят да натоварят всички ни с още 13 милиона лв.. Призоваваме ги да се опомнят и да прекратят този недомислен план ”, разяснява Дани Каназирева.

Съветниците от “Съюз за Пловдив ” приканват своите сътрудници от всички политически сили да обединят старания и да отхвърлят това предложение. Очакваме жителите също да изразят своето отношение по време на публичното разискване на 14 август от 17:00 часа в залата на Общинския съвет на ул. „ Авксентий Велешки “ № 20.

“Опитват се да скрият от пловдивчани какво вършат. Насрочили са разискване в средата на август, когато множеството хора не са в града. Няма да позволим това да се случи ”, безапелационна е Каназирева.

“Съюз за Пловдив ” напомня, че това е прегледен образец по какъв начин се ръководи Пловдив - не с “подаръци ” от София, а с големи заеми, с продажба на парцели от града ни и с непрестанно нарастване на налози и такси.

Преди две седмици алармирахме и за изменението на бюджета и планирането в задатък на 5 млн. лева за ремонт на тротоари, паважи и калдъръм. Тогава коментирахме, че това е неуместно и задачата им е да проведат социална поръчка и да обвържат идващия кмет с още едно обвързване, при цени, които те преценяват, без да има план и лист на улици, на които ще се вършат поправки.

„ Това ръководство към този момент няма право нито да тегли заеми, нито да подписва контракти, нито да продава парцели. Нека изчакаме идващия кмет и идващия Общински съвет, които ще имат правото да взимат решения. ”
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР