В последните седмици членове на служебното правителство на президента Радев

...
В последните седмици членове на служебното правителство на президента Радев
Коментари Харесай

Има ли връзка между говореното на служебни министри за разследвания срещу висши политици и формирането на редовен кабинет?

В последните седмици членове на служебното държавно управление на президента Радев не стопират да приказват по тематиката, че против съществени политически играчи, стояли доста високо в страната, които и в този момент са част от политическия живот, се водят разработки за финансови злоупотреби и корупция, свързани главно със градежите на огромни инфраструктурни обекти.

Най-деен в това отношение е служебният вътрешен министър Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година. Той първи разгласи пред Българска национална телевизия, че чака напълно скоро резултатите от инспекциите. " В момента голям % от тези производства се движат и аз чакам идващите седмици да излязат резултатите под формата на обвинителни актове - включително и за автомагистралите, включително и за чувалите, включително има и много забавни и съществени разработки, които касаят в това число и съществени политически играчи, включително много тежки престъпни производства по линия на наркоразпространение ", разгласи той пред публичната телевизия. 

В Народното събрание Демерджиев пък разкри, че парите, планувани за построяването на Автомагистрала " Хемус ", са отишли на напълно друго място – за построяването на хотел. " Не мога да разгадавам повече детайлности по следствието за Автомагистрала " Хемус ". За мен е значимо, че изпълних обещанието си, че кръгът от лица по това произвеждане ще бъдат открити и привлечени към отговорност, и че този кръг ще се разшири – е, разшири се от двама на девет ", уточни пред публицисти служебният вътрешен министър. 

Вчера, в изявление за БНР, Демерджиев съобщи, че има съществени данни за осъществявани нарушавания, свързани с придвижване на финансови средства от политици, в това число водачи на партии. Министърът добави, че следствията са напреднали и те „ набъбват с всеки ден “.

Министърът на районното развиване също е деен по тематиката. " Целият сектор от Нова Загора до Ямбол на Автомагистрала " Тракия "  вероятно ще би трябвало да бъде ремонтиран главно. Това са към 30 км. След към година ще е необходим главен ремонт и на сектора от Нова Загора до Стара Загора. Направихме инспекция на лот 2 и 3 взаимно с Министерството на вътрешните работи. Това, което установихме, е, че част от асфалта липсва. Асфалтът би трябвало да е 220 милиметра. Пробата от асфалта демонстрира, че в другите сектори той варира сред 190 и 200 милиметра. Имаме загуба в общия пласт. Износващият пласт би трябвало да бъде 4 см, този е от 32 до 34 милиметра, а тук-там и 30 милиметра ", разгласи той в ефира на БТВ.

Същите думи Шишков повтори и пред камерите на Българска национална телевизия. " Взетите проби от настилката в правата на автомагистрала „ Тракия " сред Стара Загора и Ямбол демонстрират, че част от асфалта липсва. От Нова Загора до Ямбол има огромна загуба на материал. Колкото повече материал е икономисан, толкоз по-бързо се амортизира автомагистралата “, безапелационен бе служебният районен министър. 

" Част от материалите за Автомагистрала „ Тракия “ не са от тези, които би трябвало да бъдат. Каквото е предоставено за нея, по този начин и за всички други автомагистрали, това сме получили ", съобщи арх. Шишков още веднъж в ефира на БТВ. 

Вчера, в изявление за NOVA, министърът разгласи, че " има предоставяне на пари за обекти, които са строителна заблуда. Това приказва, че едни пари са раздавани, без да е ясно по кое време ще бъде издигната автомагистралата и по кое време ще бъде проектирана. Това става с възлагането на страната. Основният проблем е методът, по който страната е възлагала и ремонтите, и строителството на инфраструктурни обекти ".

Цялата интензивност по тематиката на двамата служебни министри провокира интерес в обществото и медиите, само че изниква и един забавен въпрос. Дали говореното за следствия против огромни политически фигури и осъществените от тях възможни финансови злоупотреби, не е обвързано с образуването на постоянно държавно управление и няма за цел да принуди ГЕРБ да станат по-диалогични и отворени към концепцията да потърсят коалиция с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия? Гласуването в петък в Народното събрание и връщането на гласуването с хартиена бюлетина сподели, че трите партии имат общи ползи и могат да намерят общ език. Тепърва следва да разберем дали една такава нова тройна коалиция ще се осъществя и под формата на постоянен кабинет.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР