В последните седмици често се говори за срещи между мечки

...
В последните седмици често се говори за срещи между мечки
Коментари Харесай

Туристи срещнаха мечка с мече в оживен район ВИДЕО

В последните седмици постоянно се приказва за срещи сред мечки и хора. Поредната такава се случва покрай село Стоб. И в случай че нормално сме привикнали хората да навлизат в териториите на мечките, то този път животното се оказало в непосредствена непосредственост до къщите.

В рисковата обстановка попадат семейство Терзийски, които разхождайки се към пирамидите край село Стоб, срещат мечка с мече. Гинекологът лекар Бойко Терзийски и брачната половинка му доктор Яна Терзийска виждат виждат животните на 24 май на нетипично място - в многолюден регион, в който има доста земеделци, ловци и туристи. Д-р Терзийски пръв видял мечката, тъй като вървял на два метра пред жена си и съумях тихичко да ѝ прошепне да спре и да резервира тишина.

След като се измъкнали невредими, пуснали известие до хората в селото, с цел да знаят, че в региона има мечка с малко, осведоми " Нова ".

„ Никога не съм предполагал, че в тази част, покрай ниско село, може да има мечка. Виждали сме сърни, зайци, чували сме ръмжене на диви свине, само че в никакъв случай не сме си представяли, че на 200 м надморско ниво би могло да има мечка с дребни. Гората и високите
масиви са много нагоре и тя евентуално е минала сред 8 и 12 км, с цел да се озове тук ”, сподели доктор Терзийски.

 

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg