В последните няколко години Microsoft възроди амбициите си в областта

...
В последните няколко години Microsoft възроди амбициите си в областта
Коментари Харесай

Disney не вижда проблем в това, че Indiana Jones пренебрегва PlayStation

В последните няколко години Microsoft възроди упоритостите си в региона на гейминга с появяването на Xbox Game Pass, насърчаване на тактиките си за заоблачен стрийминг на видеоигри, придобиването на студиа. Последните две придобивки на компанията – тези на Zenimax и Activision Blizzard King – утвърждават компанията устойчиво измежду водещите в бранша, а така наречен „ конзолни войни “ получават нова посока. С придобиването на единствено двете упоменати компании, Microsoft си обезпечи притежанието на над 10 високопрофилни студиа, в чиито каталози личат имената на игри, като Diablo, Fallout, Elder Scrolls, Call of Duty, World of Warcraft и Overwatch, DOOM и други И бъдещите заглавия на всяко едно от тези студиа (с изключение на Call of Duty) няма да излезе за платформата на PlayStation. Едно от тези бъдещи заглавия, към които сигурно има голям интерес е разработваната от MachineGames игра от света на „ Индиана Джоунс “. Тази седмица се появи забавно изявление на представител на Disney, притежатели на Lucasfilm и притежатели на правата за „ Индиана Джоунс “.

Наскоро шефът на гейм интервенциите в Disney Шон Шоптоу е бил запитан за коментар по отношение на Xbox ексклузивитета на Indiana Jones. Мнението му е, че обстоятелството, че играта ще се появи само за Xbox (и Windows) е стратегическо и финансово целесъобразно.

„ Xbox се явява към момента един най-големите пазари за видеоигри и ние не счетохме, че с това деяние се ограничаваме по някакъв метод във връзка с потребителската база. Знаехме, че играта и при тези условия ще стигне до в действителност необятен кръг от хора. От финансова и стратегическа позиция за играта, сметнахме, че има логичност “, изяснява Шоптоу.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР