В последните няколко години фойерверките, които обикновено се продават свободно,

...
В последните няколко години фойерверките, които обикновено се продават свободно,
Коментари Харесай

След бунта: Франция забрани фойерверките за националния празник 14 юли

В последните няколко години фойерверките, които нормално се продават свободно, се употребяват от участници в безредици за офанзиви против силите на реда или здания.

Те бяха употребени всеобщо и през шестте нощи на митинги, прераснали в принуждение и вандализъм, които раздрусаха страната след гибелта 27 юни на 17-годишен юноша, убит от служител на реда, откакто бил спрян с колата си за инспекция в парижкото предградие Нантер.

Поради опасенията от разгаряне на ново напрежение в Деня на Бастилията - националния празник на Франция - държавното управление забрани с декрет, оповестен през днешния ден във френския Държавен вестник, продажбата на фойерверки през уикенда на 14 и 15 юли, осведоми Българска телеграфна агенция.

" За да се предотврати заплахата от тежки нарушавания на публичния ред по време на празненствата за 14 юли, до 15 юли в това число се не разрешава продажбата, преместването, превозването и потреблението на пиротехнически средства и фойерверки за забавление на територията на цялата страна, се показва в указа.

Тази възбрана не се отнася за експерти пиротехници с позволение или за локалните управляващи, които провеждат фойерверки за празниците, се добавя в него.

Министър-председателката на Франция Елизабет Борн разгласи, че за празника ще има масирано наличие на силите на реда.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР