В последните няколко години един от най-важните елементи върху лицата

...
В последните няколко години един от най-важните елементи върху лицата
Коментари Харесай

Как да оформяме веждите си като професионалисти

В последните няколко години един от най-важните детайли върху лицата ни са веждите. Не просто е съвременно да имаме красиви и изящни вежди, само че и верният избор на форма, цвят и точност в подчертаването им ще ни подари с естествена, непринудена хубост. Отдавна настъпи краят на тънките вежди, а по-буйните са единствено за прекомерно смелите. Красивите, добре завършени вежди са на респект, а по какъв начин тъкмо да се сдобием с тях, вижте в новото видео на Natali’s Beauty .

През 20-те години на предишния век модерните вежди са били тънки, изписани с черен молив, а модата по тях е въвела актрисата Клара Боу. По-късно през 30-те модата се резервира, като единствено позиционирането на тънките линии е било по-високо и по този начин дамата е изглеждала сюрпризирана. През 40-те веждите към този момент са придобивали естествени, космати, съвсем недокосвани с пинцета форми, а през 50-те Диор вкарва добре завършените, изобретателно подчертани и красиви вежди.

Следва десетилетие на естествени форми, които са подчертавани даже в допълнение, както и едни седемдесетарски вежди, напълно нежни и естествени, единствено добре сресани. Разрошените вежди са знак на 80-те, а през 90-те Дрю Баримор вкарва мода по тънките изрисувани вежди.

2000 година се свързва с добре изрисувани вежди с остра чупка, но Кристина Агилера и Дженифър Лопес, а десетилетието, в което се намираме в този момент още веднъж е време на буйните, гъсти, красиви вежди.

А ето и по какъв начин да ги оформите вие, тъй че да бъдат допустимо най-красиви естетически:

Оформяне на вежди

Най-важното предписание е да следваме естествената форма на веждите си, а не да ги променяме радикално. В последна сметка природата си знае работата и ни е основала неповторими и натурално красиви. Пък и сега е съвременно веждите ни да бъдат по-плътни, по тази причина забравете за тези тънки ретро линии.

Има несъмнено и няколко съществени точки, които би трябвало да следваме за красивото и най-много естественото оформяне на веждите ни.

Първо мерим от кое място да стартира веждата и това нормално е въображаемо прокарана права линия от най-външния ъгъл на носа ни по посока нагоре. След това измерваме къде да е краят на веждата – линия диагонално, която потегля от външния завършек на носа ни и минава през външния ъгъл на окото ни. Прокарваме въображаемо линия в продължение на този лъч. Арката на веждата пък дефинираме като погледнем право напред и с линия минем от носа, през зеницата и по-късно въображаемо още по-нагоре.

 вежди Thinkstock

Ако имате по-буйни вежди, които желаете да укротите, бихте могли и да подрежете косъмчетата, само че бъдете доста деликатно с ножичката. Използвайте гребен за вежди, срешете първо косъмчетата нагоре, подравнете точно с ножичка, а по-късно и надолу, като още веднъж употребявате ножичката със спокойна ръка и изключително внимание с острия й връх.

Подчертаване на вежди

Заради модата по добре завършените вежди в последните години разнообразни производители на козметика сътвориха най-разнообразни артикули за подчертаването им – от моливи, през прахообразни артикули, та чак до гелове за фиксиране на косъмчетата им.

Във всеки един от случаите е добре да имате гребенче за вежди, с които да ги срешите добре по посока на косъма, с цел да видите къде е належащо попълването им.

След това би трябвало да сме сигурни, че сме подбрали и верния цвят на продукта – нормално правилото е да се спрем на цвят, който е с 1-2 тона по-тъмен от цвета на косата ни, с цел да бъде естетически издържана линията на веждите ни.

 вежди Thinkstock

Ако веждите ни са по-редки и имат потребност от повече попълване, най-удачен избор е моливът за вежди, който не трябва да бъде доста мек и сигурно извънредно изострен, тъй че точно да изрисуваме фини косъмчета в секторите, в които такива просто липсват.

Най-лесен и сполучлив избор за девойките с плътни вежди си остават прахообразните артикули. Но и тук има значимо предписание! За да наподобяват оптимално естествени и ефектни, използвайте два цвята артикул – един по-светъл за основата на веждите и един по-тъмен за края ѝ.

С прецизна четка като тази поставете ярък колорит първоначално като в действителност бъдете деликатни, с цел да не наподобяват веждите ви като ваденки. В края с леки придвижвания нанесете тъмния колорит, тъй че веждата да наподобява добре приключена. Накрая срешете с гребенче, с цел да отнемете непотребното количество артикул.

Хитрост е да употребявате четката или бюти блендера с остатъка от декор дьо тена и леко да минете във вътрешните елементи на веждите, с цел да са още по-естествено изглеждащи и ненатрапчиви.

Ако пък имате плътни вежди, вие сте същински късметлийки. Тогава заложете на гел, който просто да фиксира косъмчетата на мястото им. Вариант 1 е да бъде транспарантен, а в случай че косъмчетата ви са светли като моите, за спомагателна текстура и фиксация, използвайте пъстър гел, който да поставите в минимални количества по посока растежа на косъма.

 вежди лице Thinkstock

Микроблейдинг – новият шлагер

Няма по какъв начин да пропуснем и най-новия шлагер – процедурата микроблейдинг на вежди, или още така наречен 3D вежди. Родината на това оформяне с непрестанен грим е Япония и в случай че попаднете на същински добра козметичка, тя ще ви подари с неповторими перманентни вежди, които нямат потребност от никакво наблягане всекидневно.

При този способ посредством доста фини игли се слага пигментно вещество в базалната мембрана сред епидермиса от дермата. По това си наподобява и се отличава от татуирането. Много по-повърхностно е, затова я няма и неприятната болежка. Микроблейдингът е ръчен способ, който козметици и лекари дефинират като гальовен и щадящ.

Ако не сте сигурни по какъв начин ще изгледате с вежди, завършени по този метод, може да поискате авансово очертаване, при което се употребява специфичен апарат, измерващ златното сечение. Тук се отделя внимание на всяко косъмче поотделно. 24 часа след процедурата към кожата, в третираните сектори би трябвало да се подхожда с изключително внимание.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР