В последните няколко години дългите и обемни мигли, които правят

...
В последните няколко години дългите и обемни мигли, които правят
Коментари Харесай

Искате обемни, дълги и красиви мигли? Ние знаем как!

В последните няколко години дългите и обемни мигли, които вършат погледа ни кукленски си остават не просто настоящ тренд, ами като че ли към този момент се трансфораха в нещо напълно общоприетоо, стане ли дума за грим визията ни. А какви са всички тънкости, тъй че да се сдобием с красиви мигли, по какъв начин се слагат изкуствени мигли и какви са последните трендове, свързани с разнообразни технологии – косъм по косъм, 3d и ламиниране – демонстрира Наталия от Natali’s Beauty в новото си видео.

 тоник козметика лице жена Thinkstock

По-обемни мигли с грим

Това, което ще ви би трябвало е или доста добре заострен черен молив, или прецизна четка и очна линия. В коренчетата на миглите слагаме напълно леки точици - по този начин оптически ще ги извършите по-обемни, като че ли има повече косъмчета.

След това е доста значимо да нанасяте спиралата вярно - със зигзагообразни придвижвания първи пласт серпантина. Изчакайте да изсъхне и по-късно нанесете втори пласт за още по-голяма компактност. Ако не изчакате, има възможност миглите ви да се слепят. Ако въпреки всичко са се слепили, даже и мъничко – благодарение на гребенче за мигли деликатно разделете косъмчетата.

 серпантина мигли Thinkstock

За красиви мигли по долния клепач, нанасяйте спиралата, като позиционирате огледалце по този начин, че да гледате нагоре. По този метод ще избегнете досег на косъмчетата по кожата и непотребното зацапване с черен артикул в зоната под очите.

И още – в случай че желаете миглите ви да наподобяват доста дълги и извити, можете да употребявате извивачка за мигли. Но не ви съветваме това потребление да е всекидневно, тъй като даже и най-хубавите извивачки малко или доста оказват напън върху миглите и това може да повреди на косъмчетата. А в случай че желаете по-дълготраен резултат от извиването, просто използвайте водоустойчива серпантина, чийто състав държи миглите стегнати и погледа необятно отворен за доста часове.

Изкуствени мигли – по какъв начин

Ако мотивът го разрешава – бал, женитба или друго значимо събитие, несъмнено, можете да прибегнете и до слагане на изкуствени мигли за уау резултат. Още при избора обаче би трябвало да бъдете деликатни!

Съветвам ви да си купите авансово извити, а не прави, тъй като крайчетата мъчно ще се залепят за дълго време.

Освен това внимавайте и за модела. Различните мигли вършат окото друго – по-издължено и елегантно или пък по-отворено и кукленско.

 жена мигли хубост Thinkstock

Спрете се на транспарантно, а не на черно лепило. Под транспарантно имаме поради бялото, което като изсъхне стои транспарантно. Не постоянно човек може да е супер акуратен с лепилото, по тази причина по-добре да не се вижда отдалече.

При свалянето им, напоете съчка за уши в топла вода и нежно минете в коренчетата на миглата. Лепилото елементарно се разгражда и по този начин няма да нараните окото си. Ако пък желаете да ползвате миглите още веднъж, почистете ги добре и ги съхранявайте в кутийка.

Още трикчета за плътни, обемни и красиви мигли – вижте във видеото!

 мигли Unsplash
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР