В последните минути на 46-то Народно събрание, на финалната права

...
В последните минути на 46-то Народно събрание, на финалната права
Коментари Харесай

Какво декларираха партиите в последните минути на 46-тия парламент

В последните минути на 46-то Народно заседание, на финалната права на окончателното приемане на актуализацията на бюджета, парламентарните партии взеха решение да излязат с заявления.

От " Демократична България " оповестиха, че са събрали 47 подписа и им би трябвало единствено един автограф, с цел да провокират изключително съвещание в понеделник. Причината е, че откакто се одобри актуализацията на бюджета, Народното събрание е завършил своя живот и няма да остане време да лишават Бюрото по отбрана от прокуратурата.

Мая Манолова от " Изправи се БГ! Ние идваме " също изиска посредством декларация от група да разгласи, че те са подкрепили това искане и би трябвало този парламент най-малко с тази промяна да излезе. Манолова прикани председателката на Народното събрание да провокира изключително съвещание с единствена точка, Бюрото по отбрана. Митева отговори, че в случай че се спазят всички правила ще реши дали да желае изключително съвещание.

Днес е доста значимо да заявим, Народното събрание си свърши работата по уговорката към пенсионерите, жителите и бизнеса, разгласи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ . Той акцентира, че езикът на омразата продължи да се лее, а Румен Радев също е дал своя принос за разделянето на обществото. Карадайъ прикани да не се продължава с нарушаването на Конституцията и час по-скоро да се насрочат изборите за 47-мо Народно заседание.

Десислава Атанасова от ГЕРБ сподели, че точно в този момент е време за равносметка. Тя напомни, че през последните два месеца, обявилите се за партии на смяната не са съумели да излъчат ръководство на страната, като тази цена ще бъде платена от всички български жители. В естествена обстановка институцията, която би трябвало да е посредник е президентството. Вместо да извърши това свое обвързване Радев се трансформира в водач на безпътицата, приключи Атанасова.

Тошко Йорданов от " ИТН " също взе думата с изискването, че не мислел да чете заявления, само че Атанасова го била събудила. " Миналия парламент беше къс и този беше подобен, тъй като болшинството от демократичните партии нямаха 121 гласа. Ако има още едно съвещание ще премахнем бюрото на Гешев. Надявам се в идващия парламент партиите, които са отвън ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия да имат повече депутатите и да имаме към този момент държавно управление ", разгласи депутатът от Има Такъв Народ.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР