В последните месеци свалянето на американския военнен дрон, нападението и

...
В последните месеци свалянето на американския военнен дрон, нападението и
Коментари Харесай

Цветанов: Реакцията на САЩ срещу Солеймани бе отговор с ясно послание

В последните месеци свалянето на американския военнен дрон, нападението и унищожаването на саудитската петролна инфраструктура и други деструктивни дейности, предизвикаха остра реакция на Съединени американски щати с възпиращ резултат против следващи сходни дейности. Това написа във фейсбук създателят на Евро-атлантически Център за сигурност Цветан Цветанов във връзка напрежението сред Вашингтон и Техеран във връзка убийството на иранския военачалник Касем Солеймани в Багдад.

" В резултат беше погубен иранският военачалник Касем Сюлеймани - проектант и действен пълководец на напъните на Иран за надзор над по този начин наречения шийтски полумесец, обхващащ територията от Иран до Ирак през Сирия и Южен Ливан. Да напомним и стотиците починали бойци на ръководената от Съединени американски щати коалиция в Ирак, както и други страни като Сирия'', добави той.

,,В този подтекст ответната реакция на Съединени американски щати съставлява защитителен отговор с ясно обръщение, а точно, че Съединени американски щати няма да толерира продължаващи провокации. Предизвикателството пред международните водачи в този момент е да се открият верните механизми за деескалация на напрежението'', приключи Цветанов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР