В последните месеци слушаме все повече за безпилотните автомобили, които

...
В последните месеци слушаме все повече за безпилотните автомобили, които
Коментари Харесай

Вижте робота, който Yamaha създаде, за да победи Валентино Роси

В последните месеци слушаме от ден на ден за безпилотните коли, които към този момент излизат по улиците с огромни предупредителни надписи по себе си. Не чуваме толкоз постоянно обаче за самостоятелните мотоциклети като да вземем за пример втората версия на Yamaha Motobot, чиято цел е надалеч от обвързваните с сигурността на пътя коли, а точно да бъде бърз на пистата. По-бърз от Валентино Роси.

Yamaha ни заинтригува с видеото на Motobot 2 преди известно време, а през предходната седмица го сподели и на необятната публика на Tokyo Motor Show и описа на какво в действителност е кадърен той.



И до момента в който самостоятелните коли нямат робот, който да седи на шофьорското място, то Motobot има подобен. Изглежда малко стряскащ на тип, само че стотици скрити мини технологии го ръководят, тъй че да си приближи до равнището и скоростта на деветкратния първенец на MotoGP. Шест задвижващи механизма пък го ориентират за нужния градус на завоя, притискането и скоростта му.

Проектът за мотоциклета стартира през 2015-а като партьорство сред Yamaha и SRI International. Целта на първата версия е да доближи 100 км/ч (62 м/ч) и да премине сполучливо през завой. След като тези условия са изпълнени, конструкторът подвига залога.



Motobot Version 2 доближава 200 км/ч (124 м/ч) и остава на по-малко от 30 секунди под времето на Валентино Роси за обиколка на 3.22-километровата Thunderhill Raceway в Северна Калифорния. Въпреки загубата от Доктора, роботът продължава да впечатлява с опциите си, имайки поради, че върху него няма човек.

От Yamaha не изключват шанса следващата година Валентино и възможната трета версия на Motobot да имат среща реванш.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР