В последните месеци последствията от кризата с коронавируса върху икономиката

...
В последните месеци последствията от кризата с коронавируса върху икономиката
Коментари Харесай

Емил Радев: Мая Манолова иска да легализира мутренските практики на колекторите

В последните месеци следствията от рецесията с ковид върху стопанската система на България бяха големи, само че колекторските компании продължиха да събират задължения по много жесток метод. Това сподели в предаването "Плюс-минус " по Нова телевизия евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев  Емил Радев Емил Йорданов Радев е варненски юрист и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014).

В България има закон – наложително осъществяване може да стане по реда на Гражданския процесуален кодекс единствено от правосъдните реализатори, под доста непоколебим правосъден надзор. Не може да се връщаме в мутренските години и всякакви компании да притискат и заплашват жителите, акцентира Радев.

Предложеният от Мая Манолова закон ще легализира неприятните практики на колекторските компании. С предложенията на Манолова се основава монопол на колекторските компании. Някои насилствени практики намират заверка в този законопроект. Според текстовете в него правооохранителните органи няма да могат да се намесват и да предотвратяват тези неприятни практики, съобщи евродепутатът.

Служители на конкурентни колекторски компании се млатиха в Средец

По думите му предлагането е лобистко.

Най-накрая в България би трябвало да се постави завършек на безконечните длъжници. Трябва да се вкара безспорна отминалост и да се вкара доброволното осъществяване. Трябва да се даде късмет на над 600 000 български фамилии да стартират начисто, да стартират отначало да градят фамилната си стопанска система.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР